avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cai de atac!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cai de atac!

Buna ziua!
Vreau sa va rog sa imi ziceti la un litigiu de munca desfasurat in fond la Tribunal cite cai de atac sunt si care sunt alea?Daca nu sunt multumita de hotararea data de prima instanta!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 3 Martie 2009
Daca nu sunteti multumita de solutia data de instanta de fond, formulati recurs ( aceasta este singura cale de atac in litgiile de munca) pe care il depuneti la tribunal, care il va inainta Curtii de apel competente teritorial unde se va si solutiona.
Conform art.289 din Codul muncii, hotararile pronuntate in fond sunt definitive si executorii de drept.
Nu inteleg!Am dreptul la recurs intr un litigiu de munca sau nu?(cf art 289 redat de d-l Valeriu)?
Sigur ca aveti dreptul la recurs intr-un litigiu de munca. Textul indicat de dl.Valeriu se refera la faptul ca hotaririle instantei de fond sunt executorii de drept, dar acest lucru nu impieteaza cu nimic dreptul de a promova calea de atac, de catre partea care considera ca sentinta nu este corecta.
camelia21 a scris:

Nu inteleg!Am dreptul la recurs intr un litigiu de munca sau nu?(cf art 289 redat de d-l Valeriu)?


Art.289 redat de tudorvaleriu se refera la hotararile pronuntate, in prima instanta, in litigiile de munca.
Calaea de atac a recursului intr-un litigiu de munca este prevazuta in Legea nr.168/1999. Recursul se exercita in termen de 10 zile de la data comunicarii hotararii Tribunalului. Recursul se judeca la Curtea de Apel.
Cererea de recurs se poate depune la instanta a carei hotarare se ataca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac impotriva unei hotarari pronuntate de sectia de contencios administrativ a tribunalului raluca_st raluca_st Am si eu o nelamurire, o hotarare emisa de Tribunal, pe sectia contencios administrativ, poate fi atacata cu apel la Curtea de apel competenta, si cu recurs ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca -um pot revizuii o hotarare definitiva, irevocabila, cu investire executorie RizeaCoralia RizeaCoralia am un litigiu de munca, am fost sanctionata disciplinar, am contestat decizia respectiva in instanta, instanta de fond a admis in parte actiunea formulata de ... (vezi toată discuția)
Anulare decizie de concediere si reintegrare in munca + plata drepturilor gabighe38 gabighe38 In urma contestarii deciziei de concediere, Tribunalul emite sentinta de anulare a deciziei, si in acelasi timp de reintegrare in munca si plata tututor ... (vezi toată discuția)