avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Agresat si batut de cagulati
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Agresat si batut de cagulati

Buna ziua . O intrebare si un sfat totodata as dori de la Dumneavoastra. Anul trecut pe data de 17 Martie 2012, am fost agresat si batut de catre cagulati., am fost la parchetul militar si am facut o plangere penala , de la parchetul militar s-a mutat la Parchetul de pe langa Tribunal , de la Parchetul de pe langa Tribunal s-a mutat la curtea de apel., si de aici nu mai stiu nimic. Am fost mereu acolo sa intreb care este situatia dosarului meu ..si nu primesc nici un raspuns. Nu imi spune nici cine este procurorul care se ocupa de caz. Pe langa plangerea facuta , am depus si certificat medico legal , am fost si cu martori , dar nu mai primesc nici un raspuns. Ce ma sfatuiti sa fac . Vreau sa va aduc la cunostinta ca stiu numarul dosarului de unde a si inghetat la curtea de apel ., Nu vreau sa cedez deloc si ma constitui parte civila si doresc despagubiri morale si materiale atat de la cei 2 cagulati cat si de la politistul care era in duba si nu a intervenit deloc (aici stiu ca se incadreaza la abuz in serviciu politistul). Multumesc

Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 14:31, 4 Iulie 2013
Nu poate actiona pe contencios administrativa daca are calitatea de parte in dosar si parchetul nu ii raspunde.In cadrul procesului penal nu se pot ataca actele de urmarire sau lipsa raspunsului la cereri in contencios administrativ.
S-a eliminat din lege posibilitatea de a se adresa cu plangere la instanta in acest moment si nu mai poate ataca.
Nu mi-a placut deloc aceasta modificare legislativa desi nu am fost nevoit sa uzez niciodata de legea veche atunci cand era in vigoare, dar pot spune ca era suficient sa anunt ca ajung la instanta si eram crezut si se rezolva problema cu raspunsul.
In clipa de fata este complicata situatia iar lipsa unui raspuns constituie un abuz in opinia mea.
Aprecierea daca este sau nu abuz trebuie facuta dupa criteriul termenului in care nu se raspunde.
@MateiCostel
In urma bataii primite de la cagulati (imi place termenul!), n-ati avut de suferit ? Adica n-ati constatat o diminuare a capacitatii de munca ? Nu v-a fost afectat vazul, auzul, poate vi s-a redus capacitatea locomotorie, poate v-a fost afectata vreo mana ?Nu stiu, intreb ! Cunosc un caz in care dupa cateva palme date de un militist, batutul, bine consiliat de avocat, s-a internat si a stat doua saptamani la terapie intensiva si inca o luna jumatate pe sectie ! Si azi, la aproape patru ani, plateste fostul militist cheltuielile de spitalizare, basca ce i-a platit batutului. Bine zicea @av lascoschi ,,Eu lucrez [...] contracost." Ce se face bietul justitiabil cand nu are banii pt. a fi reprezentat la un nivel de top ?
In general este extrem de greu de razbatut in astfel de situatii chiar si cu avocat.Nu este ceva simplu si necesita foarte mult timp si insistenta daca se pun diverse piedici.
Cagulatii isi pot angaja si ei avocati si mai pot exista si tot felul de influiente din toate directiile chiar daca nu isi angajeaza avocati.
Doar daca sunt clar dovediti problema este mai simpla.
In astfel de cazuri este foarte greu de dovedit.

In functie de situatie si de ceea ce se va intampla in cursul cercetarii penale si a solutiei dispusa de parchet sau, dupa caz, pronuntata de instanta de judecata se poate ajunge la CEDO.
La CEDO persoana poate primi despagubiri.
Problema cu CEDO este aceea ca dureaza multi ani...
Salutare, sunt interesat de astfel de cazuri. Ma puteti pune in legatura cu persoana care a dat in judecata pe militian?

Multumesc anticipat
Vreau sa va aduc la cunostinta faptul ca in urma cereri formulate catre procuror cu confirmarea de primire a fost un esec..au trecut cele 30 de zile si nu am primit nici un raspuns ..cine ma poate sfatui ce pot face in acest caz..As dori sa dau in judecata si procurorul care se ocupa de acest caz..Chiar in tara aceasta nu se tine cont de asa zisele legi ..?

Alte discuții în legătură

Cerere urgentare solutionare dosar penal teodron teodron Buna ziua, Scriu acest fir pentru a emite urmatoarea intrebare al carei raspuns ar putea fi de un mare ajutor atat mie, cat si altor cititori aflati in ... (vezi toată discuția)
Plangeri penale abandon de familie miru-mir miru-mir la data de 28.03 2012 am depus o plangere la parchet pentru abandon de famile la care inca nu am primit nici un raspuns.la data de 15 06.2012 am mai depus ... (vezi toată discuția)
Neinregistrare contestare nup instanta w0lfshad3 w0lfshad3 Am depus contestarea rezolutiei prim procuror, si, evident am pierdut. Ceea ce ma nedumireste e, ca in loc sa inregistreze dosarul ca la restul lumii, pe al ... (vezi toată discuția)