avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 2 amenzi pentru depasirea vitezei legale in localitate ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

2 amenzi pentru depasirea vitezei legale in localitate in decurs de un minut

In ziua de 10:05:2013 la ora 15:42 am fost detectat de radar cu viteza de 81 km in localitate si la 15:53 cu viteza de 116 km in aceeasi localitate . Apoi echipajul de politie m-a tres pe dreapta si mi-a intocmit doa procese verbale la ora 16:00 depasirea vitezei cu 81 km ca urmare am primit 4 puncte de penalizare si advertisment . Cel de-al doi-lea la ora 15:55 depasirea vitezei in localitate cu 116 km ca urmare 750 lei amenda si suspendarea permisului de conducere pentru 90 de zile . Este posibil asa ceva ? Consider cel de-al doi-lea nu este real
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:01, 12 Septembrie 2013
"Sub aspectul temeiniciei, instanta constata ca probatoriul testimonial administrat in cauza, precum si plansele foto realizate de aparatul radar au relevat faptul ca petentul a efectuat manevra de depasire a unui autovehicul insa acesta se afla stationat pe partea carosabila, astfel incat petentul a fost nevoit sa efectueze aceasta manevra pentru a-si putea continua deplasarea. In aceste conditii, instanta apreciaza ca fapta retinuta in sarcina petentului ii lipseste latura subiectiva, respectiv vinovatia, ca atitudine psihica fata de fapta comisa si urmarile acesteia (...)”.
* Cititi aici Sentinta Civila prin care a fost admisa plangerea contraventionala a lui Bota impotriva sanctiunii date de Politie:thumbup:
Nici in cazul depasirilor, autovehiculul care depaseste nu are voie sa ruleze cu o viteza superioara limitei de viteza impusa respectivului sector de drum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie radar mrAndreiS mrAndreiS Salut. Am vazut ca sunt multi avocati inregistrati pe forum si ca in general raspund la intrebari. Am si eu cateva legate de suspendarea permisului. Deci, ... (vezi toată discuția)
Contestare pv primit pentru viteza (151km/h) DanutB DanutB Buna seara, Apelez la ajutorul dvs pentru a ma indruma in legatura cu contestarea Procesului Verbal dat de Politia din jud. Buzau. In data de 27.12.1013 am ... (vezi toată discuția)
Contestare pv radar gabrielcostache24 gabrielcostache24 M.a luat radarul cu 84 km/h unde limitarea de viteza era de 50 km/h ( așa mi-a spus polițistul ) dar eu nu am văzut nici un indicator pe sensul meu de mers ... (vezi toată discuția)