avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza grafologica
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza grafologica

Buna ziua ,in cadrul unui proces aflat pe rol ,daca partea reclamanta solicita expertiza grafologica, este normal chiar daca procesul este in desfasurare, sa i se puna in vedere paratei sa plateasca onorariul ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:57, 14 Mai 2013
aceasta expertiza este doar una dintre probe nu se va suspenda judecata pana se va efectua expertiza va curge mai departe procesul in masura in care se poate pana la executarea lucrării si acesta nu se face pana nu se achita....
Solicitarea de efectuare a expertizei grafologice se poate face de oricare din partile aflate in proces. Instanta aproba efectuarea expertizei grafologice si nominalizeaza partea in proces care va plati onorariul provizoriu al expertului.
Instanta de judecata stabileste obiectivele expertizei, nominalizeaza expertul si stabileste termenul de depunere a raportului de expertiza (de regula, acesta fiind si urmatorul termen de judecata).
Plata onorariului provizoriu se face in maxim 5 zile de la desemnarea expertului, de catre partea careia i s-a incredintat expertiza/ partea nominalizata de catre instanta, la CEC, in contul Biroului local pentru expertize tehnice judiciare, pe numele expertului desemnat.
Dupa ajungerea banilor in contul Biroului local de expertize tehnice judiciare, expertul studiaza dosarul, convoaca partile la expertiza, intocmestre raportul de expertiza si depune raportul cu minim 5 zile inainte de termenul de judecata fixat de catre instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza - procedura cerebel33 cerebel33 Buna ziua, care este procedura intr-un dosar de partaj privind expertiza bunurilor comune? Se primeste adresa de instiintare cu data la care vine expertul ... (vezi toată discuția)
Cine plateste expertiza contabila in caz de insolventa? mioara2012 mioara2012 Buna ziua! In cadrul unui proces de anulare a deciziei de impunere la o firma aflata in stare de insolventa, administratorul (NU administratorul judiciar) a ... (vezi toată discuția)
Plata onorariu expertize tehnice judiciare. TANASENASTASA TANASENASTASA buna ziua.trebuie sa vina un expert sa evalueze casa si terenul si trebuie sa platesc expertiza in valoare de 500r,dar nu stiu unde sa o platesc.avocatul mi-a ... (vezi toată discuția)