avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj in urma concubinajului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj in urma concubinajului

Buna ziua! as dori si eu un raspuns urgent,va rog. Dupa un concubinaj de 12 ani ,sotul avand unele probleme ,a trecut casa pe numele concubinei,iar acum se despart. Concubina ,care in tot acest timp a fost intretinuta,are pretentia acum la 20000 de euro pentru a trece din nou casa pe numele acestuia. domnul i-a dat deja 15000 de euro din suma respectiva,in urma unei intelegeri facute la mana intre avocatii partilor. Acum concubina nu doreste sa mearga la notar pentru a primii restul de bani si a face contractul de vanzare-cumparare. Va rog ajutati-ma si spuneti-mi care este cea mai rapida solutie de a rezolva aceasta problema!!! Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: alexvasi , utilizator 16:43, 14 Mai 2013
Vorbim de un antecontract. Presupun ca exista un inscris din care rezulta ca a primit suma si urmeaza a primi diderenta pentru incheierea contractului de v-c.
Sotul (concubinul) este in drept sa solicite instantei, in termen de 6 luni de la data cand contractul trebuia incheiat, pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de
vanzare cumparare.
intelegerea este facuta de mana,doar intre concubini si avocatii acestora,iar la fiecare transa de bani s-a facut hartie cu 3 martori. Iar acum concubina refuza sa mearga la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort danadelca26 danadelca26 sunt despartita de sot de 2ani si avem impreuna o fetita de 2ani si 3luni,avem cumparata o casa impreuna insa in momentul plecarii mele cu fata nu aveam ... (vezi toată discuția)
Bani la negru la dezvoltator cu prima casa paraco paraco Buna ziua , este vorba de un imobil cumparat de nou avand pretul in euro cu prima casa si am o nedumerire.La primul antecontract prima transa de bani (un avans ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil(garsoniera/apartament) prmunteanu prmunteanu Buna ziua, Intentionez sa cumpar un imobil(garsoniera/apartament) dar cineva mi-a zis ca in actul de vanzare-cumparare imobil(garsoniera/apartament) nu sunt ... (vezi toată discuția)