buna ziua, am depus o plangere la opc pe data de 02.04.2013 si nici pana astazi nu am primit nici o instiintare de la ei. am sunat la sediu si mi s-a spus ca voi primi in curand o instiintare in care se precizeaza ca termenul se prelungeste cu 15 zile. au dreptul sa ma duca cu vorba chiar atat de mult ? se poate sa ii chem in instanta ? multumesc.
E legal.
Ordonanta nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor
Art. 8.
(1) Autoritatile si institutiile publice sesizate au obligatia sa comunice petitionarului, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei, raspunsul, indiferent daca solutia este favorabila sau nefavorabila.
(2) Pentru solutionarea petitiilor primite de la o alta autoritate sau institutie publica, potrivit art. 6 alin. (4), curge un nou termen de 30 de zile.
Art. 9.
In situatia in care aspectele sesizate prin petitie necesita o cercetare mai amanuntita, conducatorul autoritatii sau institutiei publice poate prelungi termenul prevazut la art. 8 cu cel mult 15 zile.
multumesc pentru informare. daca trec cele 45 de zile si nu primesc nici o rezolutie, ce as putea face ? sa-i chem in instanta ? unde sa fac plangere ?
Asteptati sa treaca acele 15 zile, eu cred ca va raspund.
Art. 15.
Constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit prevederilor Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici sau, dupa caz, potrivit legislatiei muncii urmatoarele fapte:
a) nerespectarea termenelor de solutionare a petitiilor, prevazute in prezenta ordonanta;
Dvs cu cine vreti sa va razboiti, cu protectia consumatorului sau cu societatea care v-a lezat drepturile de consumator ?
multumesc pentru raspunsuri. maine se implinesc cele 45 zile si tot nu am primit un raspuns decat vag : "cred ca se rezolva". cui trebuie sa ma adresez de saptamana viitoare ?