Intr o zi am sunat la politia rutiera sa fac o sesizare despre un incident in trafic, ulterior am facut si o sesizare online. Am inteles ca respectivul a fost chemat la Politie. M ar interesa sa stiu daca imi este protejata identitatea , numarul de telefon de pe care am facut apelul . De asemenea am dat un nume fals , deoarece mi a fost teama. Politia ii va furniza acestuia datele mele (nr de telefon ), pt ca el sa ma poata contacta? Mentonez ca este un om influent si cu multe relatii in politie. Imi este foarte teama.
Dacă nu aţi făcut un denunţ sub anonimat, poliţia nu are de unde să ştie că dvs. doriţi să vă fie protejată identitatea. Denunţul, ca mod de sesizare a organelor de urmărire penală, presupune o serie de condiţii, iar persoana care face denunţul trebuie să furnizeze datele ce privesc identitatea sa. Ca excepţie, există şi posibilitatea unui denunţ anonim, cu riscul de a nu fi neapărat luat în considerare deşi, eu consider că organele de urmărire penală ar trebui să verifice în orice situaţie dacă informaţia este veridică.
Nu există garanţii ale faptului că nr. dvs. de telefon nu va fi dezvăluit, dar este posibil să nici nu fie. Dacă vă este atât de teamă, mergeţi la poliţie şi solicitaţi să vă fie păstrat anonimatul.
Denunt anonim?
alinaaa
:training: cum poate fi "dat in gat" cineva care a falsificat o semnatura si stampila fara sa se prinda nimeni cine i-a facut-o? sa presupunem ca hartia ... (vezi toată discuția)