avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament mostenire proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament mostenire proprietar

Daca un apartament este pe numele a 2 persoane(50-50 %), in urma decesului unuia dintre ei(care are un singur fiu) ce se intampla?Cine si cat detine din apartament?

Si celalat poate trece partea lui din apartament pe numele altcuiva fara acceptul fiului decedatului?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:22, 15 Mai 2013
Se poate numai in cazul unui partaj succesoral si iesirea din indiviziune. Altfel, contractul sau conventia este lovita de nulitate absoluta, deoarece se face cu fraudare dispozitiilor legale imperative.
Fara dezbaterea succesiunii nu se poate face nimic. Mostenitorul fiind noul coproprietar insa in urma dezbaterii succesiunii.
Daca apartamentul e cumparat pe cote-parti, fiecare din proprietari poate vinde cui doreste.
In urma decesului unuia dintre ei, cota din apartament e mostenita de fiu impreuna cu alt mostenitor ( sot/ sotie) daca exista.
N-ati zis daca exista o relatie intre cei doi proprietari...
da sunt sot-sotie

inca o intrebare...daca persoana(fiul decedatului) vrea sa vanda apartamentul, desi are doar 3/8 din apartament...ce se intampla?
Daca sunt ( au fost) sot si sotie, cred ca nu e vb de o proprietate pe cote parti asa cum ati scris in primul mesaj, asa ca sotul supravietuitor nu poate vinde partea sa decat dupa dezbaterea succesiunii.
Dupa dezbaterea succesiunii, fiul poate vinde cota mostenita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa 22 ani. in 1998 m-am casatorit, au urmat 2 fii, ... mihaelamihaelamihaela mihaelamihaelamihaela Succesiune dupa 22 ani. In 1998 m-am casatorit, au urmat 2 fii, iar in 2012 am ramas vaduvaa 27 ani cu copil de 4 ani, respectiv 3 luni. Am ramas cu cei 2 ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii nefis nefis buna ziua. va rog sa-mi spuneti ce se poate face in cazul in care sotia a decedat si terenul si casa a ramas a sotului si a celor 2 copii.Copii vor sa vanda ... (vezi toată discuția)
Indrumare succesiune complicata Dima Dan Dima Dan Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema: Acum trei saptamani mama mea a decedat, eu fiind fiul ei dintr-o casatorie anterioara.Cu actualul sot n-a avut ... (vezi toată discuția)