avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Corupere minora de 16 ani de catre un barbat mult mai ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Corupere minora de 16 ani de catre un barbat mult mai in varsta

Am o fata de 16 ani.Este indragostita de un barbat mult mai in varsta ca ea,si vrea sa se mute la el.Exista vreo procedura legala care sa imi permita sa nu o las sa faca acest lucru?Sau pot cumva sa il actionez pe acest individ din punct de vedere legal sa nu se mai apropie de fata?
in consecinta trebuie sa accept alegerea ei chiar daca diferenta de varsta este de 20 de ani si doar sa sper in continuare ca iubitul ei chiar o iubeste sincer si nu are decat intentii serioase.
Doamna, stati de vorba cu fata, mergeti la DGASPC si cereti sprijin, ce dragoste sa-i poarte unei copile de 16 ani?
Din pacate, nu aveti de ce sa-i faceti plangere individului.
Nu este savarsita infractiunea de act sexual cu un minor, intrucat fiica dumneavoastra are 16 ani.


Conţinutul constitutiv:
"Actul sexual, de orice natura, cu o presoana de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani se pedepdeşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.

Cu aceeaşi pedeapsa se sancţiuneaza actul esxual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelaşi sex între 15 şi 18 ani, daca fapta este savârşita de tutore sau curator, ori de catre supravefhetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa , ori daca faptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia.

Daca actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit varsta de 18 ani , a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de catre faptuitor, direct sau indirect victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.


Aveti o fata de 16 ani care vrea sa plece de acasa si cu care nu reusiti sa comunicati.
Aveti probleme mai mari decat faptul ca prietenul ei are cu 20 de ani mai mult.
Fata dvs a avut de-a lungul vietii (pana in prezent) o figura paterna in preajma? Pentru ca asa, din avion privind, ea cauta sa-si implineasca o nevoie.
Incercati sa cereti opinia unui psiholog despre cum sa gestionati situatia.
corupere de minor, nu prea rezulta, dar ... ati putea incerca sa faceti o plangere penala pe art.199 cp - seductie.. desi...din moment ce ea a consimtit, chiar minora fiind .. ar trebui sa incecati sa vorbiti, la modul real sa vorbiti.. fara acuze, etc..sa incercati s-o intelegeti si mai ales s-o determinati, atentie cu vorba buna si diplomatie, sa nu plece de acasa sa-si termine scoala, nu-i interziceti relatia cu respectivul...stiti bine ca la varsta asta incapatinarea e la ordinea zile...apoi, daca restabiliti relatia cu fiica dv, urmeaza scoala in continuare...timpul rezolva multe lucruri, chiar si aceste "iubiri" de adolescenta. vorbiti si cu respectivul, incercati sa va folositi de toata diplomatia posibila, nu uitati ca aveti de a face cu un adult, si sensibilizati-l.. adica daca o iubeste nu-i poate dori raul, faceti-vi-l aliat, sa termine scoala... nu veti obtine nimic cu cearta si scandal, dimpotriva. cereti ajutorul unui psiholog si mai ales ..fiti diplomata, aveti un scop, deci trebuie sa va tineti firea ca sa obtineti un ezultat pozitiv.

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)
Copurere de minori? adrian 75 adrian 75 Buna ziua, Numele meu este Adrian si am un fiu care are o alta orientare sexuala, problema mea este ca fiul meu in varsta de 28 de anii a avut o relatie de 2 ... (vezi toată discuția)
M-am culcat cu prietena mea minora si acum s-ar fi aflat bikaeraser bikaeraser va cer voua sfatul ca eu nu stiu sigur ...am 25 ..prietena mea 17 si suntem de 6 luni, m-am culcat cu ea ..cu acordul ei, fara sa-i promit ceva anume bani, ... (vezi toată discuția)