avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Neclaritate privind art. 95 din legea 161/2003 privind ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Neclaritate privind art. 95 din legea 161/2003 privind Conflictul de interese ºi regimul incompatibilitãþilor

Buna seara !
Vreau sa va spun ca eu si sotul meu avem aceeasi profesie (fosti colegi de facultate) si lucram de ani buni la aceeasi institutie (publica).
Acum 2 ani s-a ivit oportunitatea sa dau concurs pe postul de sef serviciu (serviciu care cuprinde 16 angajati printre care si sotul meu).
Am dat examenul, am reusit si ne-am vazut de treaba.
Zilele trecute mi-a cazut in mana legea 161/2003 privind Conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor si dupa ce am citit-o (art.95) m-am blocat !
Marturisesc, cu toata sinceritatea ca nu am stiut de respectiva incompatibilitate !
Intrebari:
Deci, eu nu pot, daca lucrez cu sotul meu in acelasi loc, sa ocup o functie de conducere ?? am inteles bine sau interpretez eu prea "rigid" ?
Ce e de facut ?
Sa fac o forma de divort (fictiv) ?
Daca imi veti spune ca sa-mi dau demisia ar fi dureros ptr. ca acel spor de conducere ne ajuta f.mult cu rata la banca.
Va multumesc f.mult ptr.rabdarea de a-mi citi tot preambull si intrebarile
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:46, 15 Mai 2013
Art. 95 din Legea nr.161/2003:
(1) Nu sunt permise raporturile ierarhice directe în cazul în care funcţionarii publici respectivi sunt soţi sau rude de gradul I.
===
(3) Persoanele care se află în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) sau (2) vor opta, în termen de 60 de zile, pentru încetarea raporturilor ierarhice directe sau renunţarea la calitatea de demnitar.

(4) Orice persoană poate sesiza existenţa situaţiilor prevăzute la alin. (1) sau (2).

(5) Situaţiile prevăzute la alin. (1) şi neîndeplinirea obligaţiei prevăzute la alin. (3) se constată de către şeful ierarhic superior al funcţionarilor publici respectivi, care dispune încetarea raporturilor ierarhice directe dintre funcţionarii publici soţi sau rude de gradul I.

In sensul prevazut de acest articol de lege, sunteti intr-o situatie de incompatibilitate ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functie publica dora dora dora dora Conducatorul unitatii - sot Control preventiv si economist - sotie Familie angajata in aceeasi institutie publica=D> (vezi toată discuția)
Tata primar, fiul functionar public. incompatibilitate? brandon99 brandon99 Sunt functionar public (impozite si taxe), numit in functia publica in anul 2017. Daca tatal meu va iesi primar in anul 2020, exista vreo incompatibilitate ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati provincia provincia Am calitatea de functionar public . Sunt in stare de incompatibilitate in cf. cu art. 95 din legea 161/2003 daca fiul meu este primar /viceprimar? Care este ... (vezi toată discuția)