avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care este termenul de trimitere a unui dosar la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care este termenul de trimitere a unui dosar la instanþa de recurs?

bunaseara! exista un termen limita ca dupa declararea recursului instanta unde s-a depus recursul sa- l innainteze spre instanta de control . am depus recurs la tribunal pe 7 mai si astazi dosarul era tot la arhiva tribunalului? nu trebuia trimis la curtea de apel?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:21, 20 Mai 2013
Dupa ce se implineste termenul de recurs pt toate partile din dosar, tribunalul va lua masuri pt transmiterea dosarului la instanta superioara. Aceste proceduri se fac in termen de 10-14 zile. Urmariti in continuare daca intra dosarul la CAB, in caz ca intarzie mai faceti un drum la TB si vedeti ce este cu dosarul.
Buna ziua,

Dosarul se va trimite catre instanta de recurs doar dupa parcurgerea urmatoarelor etape:

1. modificarea sau completarea cererii de recurs, daca este cazul, se va face inauntrul termenului de recurs, respectiv in cele 30 de zile de la comunicarea hotararii pronuntata de instanta de fond; daca presedintele instantei considera ca timpul ramas pana la expirarea termenului de declarare a recursului este prea scurt, va acorda un termen de cel mult 5 zile de la data expirarii termenului de declarare a recursului.

2. dupa depunerea cererii de recurs, aceasta se va comunica intimatului, acesta avand obligatia de a depune intampinare in cel mult 30 de zile de la data comunicarii.

3. de indata ce primeste intampinarea, instanta o comunica recurentului, cu obligatia acestuia de a depune raspuns la intampinare in termen de cel mult 10 zile de la primirea ei.

Dupa primirea raspunsului la intampinare, instanta de fond va trimite instantei de recurs cererea de recurs, impreuna cu intampinarea si raspunsul la intampinare, precum si toate inscrisurile doveditoare depuse de parti.

Succes!


Nu cred ca in dosarul in discutie este vorba despre aplicarea noului cod de procedura civila.
Intr-adevar pentru a fi mai clara, trebuie sa precizez ca mentiunile din raspunsul meu anterior sunt valabile doar daca procesul in fond a fost inceput inainte de data de 15 februarie 2013.
@ andracioaca

Aţi vrut să scrieţi "doar dacă procesul de fond a început după data de 15 februarie 2013", ceea ce nu era posibil. Nici pricinile urgente pe care le am acum şi care au început după data de 15.02.2013 nu au ajuns în calea extraordinară de atac a recursului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trimiterea întâmpinării în apel rosu gheorghe rosu gheorghe Va rog sa-mi spuneti si mie unde se trimite intampinarea facuta in apel ? (vezi toată discuția)
Intampinare mitica66 mitica66 Sunt parte in proces cu spitalul judetean Alexandria Teleorman.in anul 2012 am avut un accident de circulatie care este si accident de munca in acelasi timp in ... (vezi toată discuția)
Buna seara. daca ma poate ajuta cineva cu un sfat: instanta - ... Trecatorul Trecatorul Buna seara. Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat: Instanta - CAB Dosar - Contencios administrativ Speta - Contestatie in anulare a hotararii Solutie: 1. ... (vezi toată discuția)