avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intampinare

Sunt parte in proces cu spitalul judetean Alexandria Teleorman.in anul 2012 am avut un accident de circulatie care este si accident de munca in acelasi timp in baza procesului verbal facut de ITM Teleorman.Am fost internat in spital cu politraumatism toracic avand 16 zile spitalizare.La iesire m-i s-a stabilit suma de plata ptr cheltuieli spitalicesti de 5518 RON.Am depus la Judecatorie copie dupa procesul verbal in urma caruia s-a stabilit ca a fost accident de munca.M-i s-a dat castig de cauza respingandu-se cererea Spitalului,dar cu drept de recurs.Mentionez ca o copie a procesului verbal am depus si la biroul juridic al Spitalului unde m-i s-a spus ca suma o sa se recupereze de la unitatea unde sunt incadrat dar degeaba.Pronuntarea s-a dat in 22/04/2013.In data de 04/07/2013 am primit citatie de la Tribunalca Spitalul a facut recurs.Cererea catre Tribunal a fost facuta in 12/06/2013 iar comunicarea a fost facuta de judecatorie in 23/05/2013.Nu stiu daca este in termenul de 15 zile.Acum sunt citat la Tribunal in octombrie si m-i se cere sa depun intampinare.Cum trebuie sa formulez intampinarea?Mai trebuie sa depun din nou si procesul verbal pentru accident de munca?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 21:40, 21 August 2013
bună seara,
În răspunsul ce va trebui să-l dați Întâmpinării recurentului, va trebui să aveți în vedere și să respectați întocmai următoarele din vechiul Cod de proc. civ.
Art. 115. - Întampinarea va cuprinde:
1. exceptiile de procedura ce paratul ridica la cererea reclamantului;
2. raspunsul la toate capetele de fapt si de drept ale cererii;
3. dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat din cerere; cand va cere dovada cu martori, paratul va arata numele si locuinta lor;
4. Semnatura.
Art. 116. - La intampinare se vor alatura atatea copii de pe intampinare cati reclamanti sunt; de asemenea se va alatura acelasi numar de copii certificate de pe inscrisurile pe care se sprijina, mai mult un rand de copii pentru instanta.

cam așa :
a) pe deoparte, veți răspunde potrivit art.115 de mai sus;
b) pe de altă parte, va trebui să vă susțineți cererea dvs. de la fond ;
c) altfel spus, va trebui :
1) ori, să împărțiți apărarea dvs. în 3 părți, răspunzând separat potrivit art.115 mai sus menționat și potrivit punctelor a și b de mine arătate, iar la punctul nr.3, să concluzionați scurt, clar și precis circa 2 - 4 concluzii (ori, favorabile TOATE acțiunii dvs. de la fond ; ori, de critică și respingere a recursului recurentului-pârât, calificându-l ca netemeinic, nelegal, inadmisibil spre exemplu, venind cu argumente solide în susținerile dvs.) iar în final, să solicitați respingerea recursului recurentului-pârât ;
2) ori, adoptați o altă tactică, răspunzând cu prioritate pretențiilor (capetelor de fapt si de drept ale cererii de recurs) din recurs și, veniți cu o INTERCALARE între răspunsuri la capetele de fapt și de drept ale cererii de recurs acolo unde credeți că este necesar, întrebuințând o strategie gen ”împletire” tip încercuire și izolare a pretenților recursului, adică, de încercuire și izolare cu depărtare a pretențiilor/susținerilor recurentului și afișați prioritar pretențiile dvs. din acțiunea de la fond, argumentându-le și susținându-le ca fiind temeinice, legale și pertinente cauzei și admise în mod corect de către instanța de fon (susțineți punctul de vedere al instanței de fond). Răspundeți cât mai scurt, clar și precis : instanța de recurs NU va citi pagini întregi de vorbărie.
La modul general spus, ar trebui să îmbinați utilul cu frumosul și plăcutul și să obțineți respingerea recursului în favoarea dvs.
4) începutul Întâmpinării ar putea arăta diferit de la lucrare la lucrare și potrivit viziunii avocatului sau justițiabilului.Eu, voi încerca a vă direcționa potrivit obiceiului meu, astfel :
în partea de sus a paginii cam la 1 cm de sus în jos, dreapta : Tribunalul ”Z”, sub acest antet : Dos.Civ.Nr. . . ./. . ./2012, Secția a ”H-a” Civilă, sub el : intimat-reclamant ca exemplu ”Eugen Trifoi”. Sub acesta : Termen : de exemplu ”15 oct.2013”,sala :. . . , ora : 08:30.
la mijlocul filei scrieți, Onorată Instanță,
Pentru termenul mai sus arătat, depun (treceți pe următorul rând, la mijlocul filei)

ÎNTÂMPINARE

împotriva recursului formulat de către recurentul ”. . . ”, din cel puțin următoarele
MOTIVE :

1) recursul este : netemeinic, nelegal etc etc deoarece : a) Nelegal deoarece : . . . ; b) Netemeinic deoarece : . . . ; c) . . . ; d) . . . ;
2) . . . ;
ATENȚIE ! puteți ridica/întrebuința cu succes anumite EXCEPȚII împotriva recursului pt. ”paralizarea”/neutralizarea recursului și scoaterea adversarului din luptă fără a mai fi nevoie ca instanța de recurs să poată intra pe fond, astfel scurtați ”războiul, scoateți imediat inamicul din ”luptă”.De exemplu : excepția tardivității (când recursul este depus peste termenul legal, controlați în dosar la Arhivă, înainte de a vă apuca de Întâmpinare)

5) NU e nevoie să depuneți Certificatul . . totuși, pentru a-i da posibilitate instanței a avea o ”oglindă” aproape, ar fi spre binele dvs. să-l mai depuneți în copie certificată pt. conformitate și în recurs și să faceți vorbire concretă despre el.

Vă doresc succes deplin și să auzim de bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model intampinare recurs in calitate de intimat reclamant laurra_matei laurra_matei Buna ziua, Am nevoie sa ma ajutati in redactarea unei intampinari in urma unui recurs depus de parat intr-un proces de recuperare drepturi banesti. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Intampinare winter_wind winter_wind ce trebuie demonstrat printr-o intampinare depusa la o actiune de recurs administrativ? va multumesc! (vezi toată discuția)
Recurs impotriva unei sentinte civile ( recurent - politia ) dacris dacris Buna seara! Am cerut cateva sfaturi acum ceva vreme pe acest forum in legatura cu contestatrea unei amenzi pentru tulburarea linistii publice. Le multumesc ( ... (vezi toată discuția)