avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anexa la casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anexa la casa

Buna ziua, am doua nelamuriri cu privire la impunerea si intabularea unei anexe la o casa, anexa construita in 2006 si dobandita prin PVC in 2007
1. conform CF art.254 declararea cladirilor nu este conditionata de intabularea lor, asta inseamna ca anul dobandirii si/sau construirii lor nu este relevant?
2.conform OU. 54/2010 pot fi intabulate constructii edificate pana in anul 2001 fara autorizatie de construire, dar ce se intampla cu constructiile edificate dupa anul 2001? care sunt pasii de urmat in vederea legalizarii acestora si ce lege le reglementeaza?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 09:10, 15 Mai 2013
Intabularea constructiilor edificare dinainte de intrarea in vigoare a Legii nr. 453/2001 se face in baza in baza autorizatiei de construire sau, in lipsa acesteia, in baza certificatului de atestare fiscala prin care se atesta achitarea tuturor obligatiilor fiscale de plata datorate autoritatii administratiei publice locale in a carei raza se afla situata constructia, precum si a documentatiei cadastrale.
Pentru constructiile edificate dupa anul 2001 sunt necesarâe, in mod obligatoriu, autorizatia de construire si procesul verbal de receptie finala semnat de reprezentantul autoritatii locale sau un certificat eliberat de autoritatea administratiei locale, care tine loc de proces verbal de receptie finala.
Toate cele de mai sus sunt prevazute in art. 36, alin, (1) şi (2) din Legea nr. 7/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, cu mentiunea ca alin. (2) a fost modificat in baza art. VII ind. 5, pct. 4 din Legea nr. 127/2013.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea cadastrului si publicitatii imobiliare arlan arlan sunt proprietarul unei constructii pe un teren inchiriat prin contract de locatiune pe 49 ani. Pot face cadastru si intabula constructia? (vezi toată discuția)
Intabularea unei case ioanlada ioanlada am cumparat o casa la tara in anul 2001 si tot de atunci platesc si impozitul pe numele meu casa a fost neterminata acum vreau sa o intabulez cum sa fac sa fie ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de extindere garaj din lemn ionchilalau ionchilalau Buna seara.Va rog sa-mi raspundeti daca un garaj din lemn construit in 1990,fara autorizatie de constructie a fost prins in actul de vanzare-cumparare,este ... (vezi toată discuția)