avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacare act vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacare act vanzare cumparare

buna ziua.

am rugamintea sa-mi raspundeti daca un act de vanzare cumparare se mai poate ataca.

mama a facut acest act sorei mele pe locul de veci. a dus-o cu zaharelul cum se spune , si mama vrea acum sa am si eu dreptul la acel loc. nu si-a dat seama ce semneaza ca a fost luata repede cum se spune pe romaneste.

mai grav este ca sora mea nici nu se uita la ea , dupa ce i-a vandut si casa.

ce e de facut?

mentionez ca locul de veci e inca pe numele mamei cat timp aceasta este in viata.

cu respect, multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:41, 15 Mai 2013
Pe dvs va intereseaza locul de veci sau casa??? Locul de veci nu se poate vinde, este un drept de concesiune care se transmite prin donatie sau mostenire. pe actul de concesiune este trecuta mama dvs ? Fie a donat locul de veci si nu a schimbat actul de concesiune fie nu a incheiat niciun act.
@ joha

pe mine practic nu ma intereseaza nimic.casa a fost vanduta. dar cand s-a vandut casa s-a facut si un act pt locul de veci, iar mama mea vrea sa am si eu dreptul pe acel loc. are 75 ani si pentru ea intreb mai mult ca ea nu se descurca pe avocat net. vrea sa stie clar daca eu mai am dreptul acolo pentru linistea ei.

multumesc frumos.
@ joha

actul s-a facut fara consimtamantul si al meu fiind locul de veci pe numele mamei aveam dreptul si eu.

Donatia poate fi supusa reductiunii pt cota de rezerva succesorala ce vi o incalca.
@ joha.

cu riscul de a va deranja din nou, vreau sa va intreb

actul de concesiune este tot pe numele mamei. dar se intreaba si ea pt ce a fost la notar in legatura cu locul de veci? nu mai stie pt ce a semnat. daca i-a facut sorei mele donatie sau mostenire se mai poate face ceva? se poate face aceste acte fara acordul unuia dintre copii?

va rog frumos sa ma indrumati. multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie? mirey32 mirey32 Buna ziua! Am cumparat o casa si, din motive personale, am trecut-o pe numele mamei mele. In decursul acestui an vrem sa trecem casa pe numele fiului nostru ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. eu și sora mea suntem singurii moștenitori după ... marele torino marele torino Bună ziua. Eu și sora mea suntem singurii moștenitori după mama noastra. Sora mea a decedat acum 2 ani. Cumnatul meu și cei 2 fii nu au făcut succesiunea ... (vezi toată discuția)