buna ziua, am preluat o societate si am constatat urmatoarea gresala si nu stiu cum sa o remediez... conturile 281din balanta privind amortizarile nu au aceasi solduri cu situatia amortizarii mijloacelor fixe din fisa ....nu stiu ce s-a intamplat...in contul 281 am o valoare totala de 987.490,62 iar in fisa amortizarilor am 1.023.423,45, o valoare destul de mare in suma de 35. 932,83 lei .Mentionez a bilantul a fost depus pt 2012 .va multumesc
Din pacate va trebui sa reconciliati registrul mijloacelor fixe cu inregistrarile din contabilitate pentru a putea intelege de unde provine eroarea. Spun din pacate, deoarece la sumele prezentate, acest lucru nu va fi usor de realizat Daca modulul de mijloace fixe este integrat programului de contabilitate, in mod normal ar fi trebuit sa functioneze corect, daca se introduceau coordonatele corecte.
...iar apoi, daca eroarea e reala, sa inregistrati diferenta de cheltuiala in contul 117 analitic distinct,,Erori an ...'' si sa depuneti rectificativa la D 101.
Succes!
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.