avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Eroare contabila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Eroare contabila

buna ziua, am preluat o societate si am constatat urmatoarea gresala si nu stiu cum sa o remediez... conturile 281din balanta privind amortizarile nu au aceasi solduri cu situatia amortizarii mijloacelor fixe din fisa ....nu stiu ce s-a intamplat...in contul 281 am o valoare totala de 987.490,62 iar in fisa amortizarilor am 1.023.423,45, o valoare destul de mare in suma de 35. 932,83 lei .Mentionez a bilantul a fost depus pt 2012 .va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 13:49, 16 Mai 2013
Buna ziua,

Din pacate va trebui sa reconciliati registrul mijloacelor fixe cu inregistrarile din contabilitate pentru a putea intelege de unde provine eroarea. Spun din pacate, deoarece la sumele prezentate, acest lucru nu va fi usor de realizat Daca modulul de mijloace fixe este integrat programului de contabilitate, in mod normal ar fi trebuit sa functioneze corect, daca se introduceau coordonatele corecte.

Numai bine
...iar apoi, daca eroarea e reala, sa inregistrati diferenta de cheltuiala in contul 117 analitic distinct,,Erori an ...'' si sa depuneti rectificativa la D 101.
Succes!
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2013
Cornelia Tulpan, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectie bilant deja depus bulzanv bulzanv Am inceput sa lucrez cu saga din dec 2011 Am incarcat de doua ori soldurile de pornire Soldurile cu amortizarile acum sint mai mari decit soldurile la ... (vezi toată discuția)
Contabilizarea diferentelor de impozit profit si tva stabilite de organele de control Kolea41 Kolea41 buna seara , va rog un raspuns la intrebarea : cum se contabilizeaza diferentele stabilite -in plus bine-nteles -de catre organele de control financiar.. la ... (vezi toată discuția)
Neinregistrare contributii de plata la 2008 Mariralu Mariralu Buna ziua, Ce note ctb. ar trebui sa fac pentru a inregistra corect in 2013 , o eroare din 2008 privind neinregistrarea contributiilor lunare privind ... (vezi toată discuția)