avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1337 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Corectie bilant deja depus
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Corectie bilant deja depus

Am inceput sa lucrez cu saga din dec 2011
Am incarcat de doua ori soldurile de pornire
Soldurile cu amortizarile acum sint mai mari decit soldurile la mijloace fixe
Intre timp am depus bilanturi in 2017 si 2018 unde la rubrica ACTIVE IMOBILIZARI apare cu minus
In calculator stiu sa rezolv dublura inregistrarii

Dar ce fac la ANAF cum rezolv cu bilanturile depuse inclusive pe 2019
Patronul vrea credit banca face observatie la bilant 2018 si 2019
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: roxana2008 , utilizator 23:10, 26 Iunie 2020
Ca o completare la răspunsul anterior : ați verificat ca soldurile de la sfârșitul anului din balanța de verificare să fie identice cu cele de pornire de la începutul anului ? De ce spuneți că " acum soldurile la amortizare sânt mai mari ...? Sănt mai mari că ați continuat să înregistrați amortizarea , sau ați preluat greșit soldurile , ceea ce nu cred că se putea întâmpla, v-ar fi dat eroare la intocmirea bilanțului.
Sper că v-am fost de ajutor .
Răspunsul meu nu apare , așa că vă explic din nou : nu se poate umbla la bilanțurile anterioare .Corectarea , de fapt stornarea inregistrarilor contabile se face in anul corect .Eu aș intocmi nota contabilă , aș inregistra-o in bilanț( intocmit la acest moment )și aș merge din nou la bancă împreună cu o notă explicativă..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se trec cheltuielile in programul de contabilitate analici analici Buna ziua Am preluat o firma care avea imobilizari corporale (masini,laptopuri etc) si nu stiu daca in prg. de contabilitate Saga C cheltuielile cu ... (vezi toată discuția)
Reevaluare imobilizare- o luam de la 0 Herra_ Herra_ Presupun ca am o imobilizare \"cladire\" , val.intrare ...........................100.000 lei cont 212 val.. amortizata ....................45.000 lei cont ... (vezi toată discuția)
Bilant Barti Maria Barti Maria In ianuarie 2012 o SC a cumparat un laptop din profitul realizat in anul 2011 .in prima luna s-a trecut pe amortizari 50% deci amortizare accelarata iar apoi ... (vezi toată discuția)