avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie..pensie..
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie..pensie..

stimatii mei,va scriu deoarece nu stiu ce e mai bine..mama mea are 56 de ani(batrinete si 21 ani lucrati(pe cartea de munca)si 4 copii crescuti pina la 18 ani.din ce am inteles la directia de pensii la 57 ani si 3 luni are sanse de iesire la pensie..daca e asa ce se va intimpla sau cu ce o va afecta sau nu o va afecta pensia de boala???mentionez ca pensia de boala nu o are facuta inca,ci acum umbla pe la comisi;):toate cele bune,tuturor!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 05:48, 6 Martie 2009
La implinirea varstei standard prevazute de lege pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta beneficiarul pensiei de invaliditate poate opta pentru cea mai avantajoasa dintre pensii.
Prin urmare, mama dvs nu poate beneficia cumulativ de doua pensii , ci trebuie sa opteze pentru cea mai avantajoasa (cea mai mare dintre ele).
maria31 a scris:

stimatii mei,va scriu deoarece nu stiu ce e mai bine..mama mea are 56 de ani(batrinete si 21 ani lucrati(pe cartea de munca)si 4 copii crescuti pina la 18 ani.din ce am inteles la directia de pensii la 57 ani si 3 luni are sanse de iesire la pensie..daca e asa ce se va intimpla sau cu ce o va afecta sau nu o va afecta pensia de boala???mentionez ca pensia de boala nu o are facuta inca,ci acum umbla pe la comisi;):toate cele bune,tuturor!

Dar de ce ar afecta pensia de invaliditate pe cea de limita de varsta?

As putea spune ca cele doua categorii de pensie se exclud reciproc intrucat exista prevedere imperativa in legislatie, care arata ca beneficiarul unei pensii de invaliditate trebuie sa solicite trecerea la pensie de limita de varsta atunci cand implineste varsta standard de pensionare.

Interesanta intrebare! B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensionare anticipata danielarusu11 danielarusu11 Buna ziua. Sunt nascuta pe 29.01.1959 si am lucrat din 1976 pana in 2007.Din 2007 am pensie de boala gradul II. Am lucrat 14 ani ca marochiner, deci grupa I. ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionar gradul iii ContSters103392 ContSters103392 Buna ziua, Mama este pensionata pe caz de boala gr. III. Are 54 de ani si 31 vechime in munca iar in 2010, luna iulie, se va pensiona cu puncte de ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la pensia de invaliditate la cea pentru limita de varsta alexy130787 alexy130787 Daca bunicul este pensionat pe caz de boala , cum se procedeaza pentru a iesi la pensie pe limita de varsta.este nascut pe 26.11.1946 (vezi toată discuția)