avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... leasing operational ONG
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

leasing operational ONG

Buna ziua .Va rog sa-mi spuneti daca in cazul unui ONG non-profit,care lucreaza cu finantare europeana se pote incheia un leasing operational (autoturism)?Ce alte aspecte trebuie avute in vedere pt.evitarea eventualelor nereguli?Va multumim.
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 12:24, 20 Mai 2013
Nu vad nici un rost pentru asa ceva mai ales ca cheltuielile cu dobanzile nu sunt deductibile .....
Despre ce deductibilitate este vorba daca ONG este non-profit,iar ratele care se platesc lunar sunt considerate chelt.cu transportul si ne incadram in limita stabilita in contractul de finantare?Multumesc.
Intr - un proiect aveti cheltuieli agreeate ( deductibile ) si neagreate ( neductibile ). Nici un program operational sau guvernamental nu va refinanteaza cheltuielile cu comisioanele si dobanzile bancare si aproape toate programele nu va refinanteaza tva - ul. Trebuie sa le suportati integral din fondurile dumneavoastra.
Sunt de luat in considerare 2 aspecte:
1-achizitia se va face in proiect-pentru aceasta trebuie sa aveti prevazut in bugetul proiectului achizitia, unde o parte a cheltuielii cu ratele poate fi cheltuiala eligibila iar o parte nu este eligibila, aceasta trebuie suportata de ONG, doar daca in ghidul solicitantului gasiti ca investitie eligibila achizitia automobilului si forma in care este eligibila (parerea mea este sa faceti un contract de inchiriere a automobilului).
2-daca achizitia nu va fi inclusa in proiect atunci puteti lua decizie in consiliul director.

Din cate inteleg dvs acum vreti sa scrieti proiectul.Daca ne spuneti despre care program este vorba, va putem da mai multe informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gradinita particulara Anca_Topor Anca_Topor Buna ziua, As vrea sa demarez o afacere in domeniul gradiniteleor private. Suntem 10 asociati, avem teren si ne gandim sa construim o cladire care va fi ... (vezi toată discuția)
Asociatie non profit si fonduri europene erna erna Asociatiile non profit, primesc finantari europene? (vezi toată discuția)
Intrebare - tva e eligibil pentru anumite programe? farama adrian farama adrian Buna ziua sunt administratorul unui SRL-D si va rog sa-mi spuneti daca TVA-UL ieste cheltuiala eligibila si pentru programul pentru stimularea infiintarii si ... (vezi toată discuția)