avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare auto

Am scris un articol in urma cu o saptamana,in care doream sa stiu daca exista o lege prin care dupa ce am pierdut un proces care a avut ca scop contestarea unui proces verbal intocmit de politie unui sofer ,cu care am avut accident si care (el) a incasat amenda ,puncte si doua luni permisul suspendat.a conteste in instanta , a castigat, i s a anulat normal sanctiunile.dupa care m a dat in judecata pt daunele produse in urma accidentului, si cred ca (corect sau nu.nu stiu)o sai dea dreptate lui dupa cum merg lucrurile,intrebarea mea era:eu eram asigurat in momentul producerii accidentului,daca sentinta se schimba,nu trebuie sa plateasca firma asiguratoare?exista o lege in sensul asta?va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai concludent, multumesc mult.
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2009
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicolae gianni , utilizator 19:18, 20 Martie 2009
Legea nr. 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania, cu modificarile si com pletarile ulterioare.In opinia mea trebuie sa chemati in garantie firma de asigurare la care aveati incheiat RCA.De asemenea va recomand sa contactati un avocat
Va e de folos si daca avizati inainte Asiguratorul Dv.,care va poate ajuta juridic.Are tot interesulB-)
La "articolul" dvs de saptamina trecuta vi s-a raspuns, dar daca nu ati inteles, revin cu lamuririle:
1. In procesul declansat, reclamantul va trebui sa dovedeasca vinovatia dvs., mai intai; anularea actului sanctionator nu stabileste ca dvs. sunteti vinovat, ci doar ca celalalt nu e!
2. In situatial in care instanta va stabili ca dvs. sunteti vinovat, atunci, in baza art.49-58 din Legea nr.136/1995 si Ordinului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, valabil pentru asigurarea dvs., data in aplicarea art.53 din legea mai sus-enuntata, asiguratorul va plati toate sumele pe care le va stabili instanta ca fiind necesare sa acopere paguba creata prin acel accident de circulatie si cheltuielile de judecata.
3. trebuie sa introduceti asiguratorul in procesul deschis impotriva dvs.
VA MULTUMESC MULT ,MULT DE TOT,DACA MAI AM NEVOIE DE UN SFAT O SA APELEZ CU INCREDERE LA DUMNEAVOASTRA,SPER SA NU MAI AM NEVOI,MULTUMIRI INCA O DATA
In hotararea ce s-a pronuntat este stipulata in mod expres vinovatia Dvs. in producerea accidentului?

Alte discuții în legătură

Asigurare obligatorie auto gianni72 gianni72 BUNA ZIUA, MA NUMESC NICOLAE GIANNI, SI CA TOT OMUL AM O PROBLEMA, SPER SA MA PUTETI AJUTA. CU UN SFAT MAI COMPTENT. AM AVUT UN ACCIDENT DE CIRCULATIE(FARA ... (vezi toată discuția)
Accident rutier andreutz andreutz Acum cateva zile am avut un accident rutier pe DN22B. Vinovatul am fost eu deoarece ma aflam pe banda opusa a sensului meu de mers. O masina m-a tamponat iar o ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat intr-un proces dintre doua societati de asigurare, la cererea societatii reclamante sorin_c1 sorin_c1 Buna seara, Cu ceva timp in urma am primit o citatie, pentru a ma prezenta la un proces dintre doua societati de asigurare, in calitate de intervenient ... (vezi toată discuția)