cand se face reabilitarea in cazul unei condamnari la 4 ani cu suspendare sub supraveghere cu termen de incercare de 8 ani? se face de drept sau cu cerere in instanta?
ART. 86^6
Reabilitarea în cazul suspendării executării pedepsei sub supraveghere
Dacă cel condamnat nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării executării pedepsei în baza art. 86^4, el este reabilitat de drept.
Imi cer scuze..nu am cunostinte de drept dar din ce gasesc eu pe legislativ codul penal din 2009 la acel articol prevede altceva..sau nu e asta cel in vigoare? [ link extern ]
Adresati o cerere de rectificare motivata si insotita de acte doveditoare unitatii de politie care a emis certificatul de cazier judiciar, este posibil totusi sa fie necesar sa va adresati instantei cu o cerere sa constate ca a intervenit reabilitarea de drept pentru a fi operata in cazier de catre politie.
Reabilitare
leona777
as vrea sa stiu si eu cand pot sa introduc o cerere de reabilitare, daca am fost condamnat in anul 2012 la 2 ani cu suspendare conditionata pe perioada de 4 ... (vezi toată discuția)