avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionarea anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionarea anticipata

am 28 de ani si 6 luni lucrati . va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de pensionare anticipata . sant nascuta pe data de 10 decembrie 1956.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2013
evabocioc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:26, 15 Mai 2013
Pensie limita de varsta: iulie 2017

Pensie anticipata partiala: numai cu conditia realizarii stagiului complet de cotizare prevazut de lege, in cazul dvs. de 30 de ani si 7 luni.
Daca reusiti sa completati acest stagiu (fie mai lucrati inca 2 ani si 1 luna fie faceti contract cu casa de pensii pe aceasta perioada), atunci veti avea dreptul la pensie anticipata partiala, cu penalizare 0,75% pentru fiecare luna de anticipare.

Pensia anticipata nu intra in discutie, va trebuie un stagiu realizat de cel putin 38 de ani si 7 luni.

Mai bine asteptati pana in iulie 2017 cand puteti iesi la limita de varsta ...Stagiul complet de cotizare este de 30 ani si 7 luni.

Tot atunci puteti iesi, asa cum vi s-a spus, la pensie anticipata partiala, daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 30 ani si 7 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata partiala ionitaaneta ionitaaneta Buna ziua, Va rog mult o consultatie privind iesirea la pensie anticipata partiala daca intrunesc conditiile si care este procentul de ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie buiavasi buiavasi buna dimineata! o femeie nascuta in nov.1956 si cu un stagiu de cotizare de 31 ani si 2 luni in ce conditii se poate pensiona, anticipat fara penalizare sau la ... (vezi toată discuția)
Pensie dumitruaida dumitruaida Sunt nascuta in septembrie 1957 si am lucrat 27 ani si 9 luni pana in prezent. Sunt inca salariata. Cand ma pot pensiona la limita de varsta si cand la ... (vezi toată discuția)