avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reclamatie la companie aeriana - fãrã rãspuns, ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reclamatie la companie aeriana - fãrã rãspuns, adica nu am existat decat cand am platit

buna seara, sunt nemultumită de modalitatea in care o companie aeriana nu mai vrea in ruptul capului sa comunice cu mine
pe scurt - acum ceva timp, am achizitionat doua bilete dus - intors de la o companie aeriana low cost, pretul biletelor fiind de 208 euro /doi pasageri.
toate bune si frumoase. am incercat de vreo doua saptamani sa aflu informatii referitoare la modificarea datei plecarii, situatie in care mi s-a comunicat, de catre agentia de la care am achizitionat biletele, ca suma ce ar trebui achitata peste valoarea biletului ar fi vreo 160 euro, adica aproape cat biletul.
am hotarat ca mai bine renunt la calatorie si am solicitat agentiei sa imi expuna variantele, conform legislatiei in domeniu, pentru anularea rezervarii și implicit pentru recuperarea unei parti din banii achitati.
problema este ca, cei de la agentie nu ma pot ajuta. acestia mi/au spus ca ei doar au intermediat vanzarea biletului si compania aeriana in cauza, de obicei, nu ramburseaza nimic, absolut nimic din cei s/a achitat la ei.
am incercat sa iau legatura cu aceasta companie, la un nr. de telefon postat pe pagina lor de internet, rezultatul fiind deloc satisfacator, din punct de vedere al informatiilor obținute. bine ca nu am obținut ce am vrut , pentru ca ei m/au și taxat de nu mai stiu de mine.
in urma informatiilor obținute telefonic, am tras concluzia ca din banii pe care i.am achitat acestei companii nu mai recuperez absolut nimic, iar din calculele lor, taxa de anulare ar fi mult mai mare decat pretul biletelor.. vreo 80 euro/pasager/drum.
m/am documentat si am constat ca, in conditiile generale de transport al acestei companii, prevederile cu privire la recuperarea sumelor platite, sunt foarte greu de inteles, dar oricum ceea ce mi/au spus la telefon nu prea bate cu ce au in aceste conditii.
le/am solicitat lamuriri cu privire la taxele care se deduc din pretul biletului cu ocazia anularii unei rezervari, solicitare facuta printr/un formular online pe site/ul companiei.
eu am formulat cateva intrebari cu bun simt, astfel incat, raspunsurile aceste companii sa ma faca sa inteleg politica de functionare, dar spre surprinderea mea raspunsul acestei companii a fost halucinant.
practic, rapsunsul suna cam asa:

Stimate pasager,
Vă mulţumim pentru scrisoarea pe care aţi trimis-o departamentului nostru de relaţii cu publicul. Vă informăm că nici un alt răspuns nu va fi trimis cu referire la întrebările dvs. în afară de acest mesaj automat.În cele mai multe cazuri, veţi afla răspunsul la întrebările dvs. pe site-ul nostru:......................
Dacă nu aţi găsit răspuns la întrebarea dvs., vă rugăm contactaţi Centrul nostru telefonic la nr..................
Dacă aveţi orice alt tip de reclamaţie vă rugăm să înregistraţi cererea dumneavoastră în conformitate cu categoria relevantă.
Vă mulţumim pentru înţelegere

deci, nu am nici o alta varianta sa aflu ceva de la ei, nu stiu ce sa fac in continuare, voua vi s/a intamplat ceva asemantor vreodata?
ma gandesc serios sa fac o sesizare pe la ANPC
ce spuneti merita efortul?
va multumesc pentru ca aveti rabdarea sa cititi tot mesajul
Cel mai recent răspuns: adinkaa , utilizator 08:00, 16 Mai 2013
daca ati cumparat prin intermediul unei agentii atunci demersurile trebuiau facuta de catre agentie, nu de dvs. agentia vinde bilete de calatorie, deci raspunde de ce vinde! reclamati la anpc agentia si compania aeriana. daca cumparati direct de la companie atunci va razboiati direct cu ea. asa cineva si-a asumat rolul de vanzator cu bunele (comisionul) si relele (riscul)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie operator aerian pizzaman18 pizzaman18 Buna ziua, Sunt nefericitul client al aceste neserioase companii aeriene. Pe data de 7 Iunie am achizitionat 2 bilete dus-intors pentru 2 persoane la zborul ... (vezi toată discuția)
Pot obtine despagubire pentru anularea zborului din cauza grevei controlorilor? SanduCristinaTeodora SanduCristinaTeodora Buna ziua! Am o intrebare pentru cei care detin informatii despre cazuri similare situatiei nostre. In aprilie 2016 am fost intr-o vacanta la Bruxelles ... (vezi toată discuția)
Teapa - bilete de avion gyoni8 gyoni8 Buna, Am achitat catre o agentie de voiaj contravaloarea la patru bilete de avion in aprilie 2012, trebuia sa plecam in 10 iulie 2012 si sa ne intoarcem pe 15 ... (vezi toată discuția)