avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer de actiuni dupa deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer de actiuni dupa deces

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:unul din cei doi fii ai nostri e decedat si are un numar de actiuni la SIF.Intrebarea noastra este cum se pot transfera aceste actiuni ptr a nu fi pierdute.De asemenea nu s au ridicat nici dividentele din ultimii ani.Este suficient sa prezentam cerificatul de deces sau trebuie sa mergem la notar ptr certificat de mostenitor.Are actiuni putine{pana intr o o mie } si cred ca taxa la notar depaseste cu mult valoarea actiunilor.Va multumim !
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:58, 15 Mai 2013
Fara dezbaterea succesiunii si eliberarea certificatului de mostenitor nu se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor pentru certificate de actiuni lili cristescu lili cristescu Buna ziua! Parintii mei au decedat .Tata in anul 1997 si mama si mama in 2011 luna octombrie.Eu sunt unicul mostenitor, motiv pentru care am facut o ... (vezi toată discuția)
Succesiune martita martita buna seara,am rugamintea de a ma ajuta cu unele sfaturi.Proprietate comuna a sotilor , sotul decedat nu are mostenitori sotia trebuie sa faca succesiunea dupa ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters220240 ContSters220240 Va rog sa-mi raspundeti pentru urmatoarea situatie: Tata decedat in 2000. Prin 2007 am facut succesiune partiala, doar pentru certificatul de dividente, ... (vezi toată discuția)