avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu crestere copil-vechime in munca
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu crestere copil-vechime in munca

Concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani se considera sau nu vechime in munca ( pt calcul spor vechime)??
Cel mai recent răspuns: Irmuresan , utilizator 08:46, 26 Noiembrie 2010
Sorin Susca a scris:

Da, concediul pentru cresterea copilul este considerata vechime in munca, conform OUG nr.148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului: Art. 18. - (1) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 1, respectiv la art. 2, constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor prevazute de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.



OUG 148/2005 in art.18 alin.7 dispune ca : perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncă şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu aceasta.
cocuta1973 a scris:

Concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani se considera sau nu vechime in munca ( pt calcul spor vechime)??



Intreruperea activitatii pentru crestere copil pana la 2 ani (fara a primi indemnizatie de maternitate/cresetere copil) este considerata vechime in munca?
Mai precis: Cum anul trecut nu am avut niciun venit impozabil(pentru ca am urmat cursurile unui masterat), nu am dreptul la indemnizatie. Anul acesta vreau sa iau CCC. Deci as vrea sa stiu precis daca suspendarea contractului de munca pentru CCC este considerata vechime.

Multumesc anticipat
Buna.
Lucrez in invatamat, anul trecut am avut norma intreaga de la 1 septembrie 2008 pana la 31 august 2009. De la 1 septembrie 2009 am doar 3 sferturi de norma, lipsidu-mi 3 ore din cele 18 normale.
Am aflat saptamana trecuta ca sunt insarcinata si nu stiu daca pot beneficia de concediul de maternitate si de indemnizatie timp de 2 ani din cauza ca nu am norma intreaga.

Astept raspuns, multumesc aniticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
ruxina, utilizator
OUG 148/2005 se aplica retroactiv? Adica un concediu ingrijire copil 2 ani este considerat vechime (pentru sporul de vechime lunar ), chiar daca acesta a incetat inainte de aparitia OUG 148 sau doar cele de dupa?
Multumesc.
Din OUG 148/2005:
Art.18...
(7) Perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstã de pânã la 2 ani sau de pânã la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncã şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordã în raport cu aceasta. (alineat introdus prin art. I pct. 12 din Legea nr. 7/2007, în vigoare de la 20 ianuarie 2007)

Alte discuții în legătură

Concediu pentru ingrijirea copilului pana la varsta de doi ani constituie vechime in camoul muncii sau nu ? ana55 ana55 concediu pentru ingrijirea copilului pana la varsta de doi ani constituie vechime in campul muncii sau nu (vezi toată discuția)
Vechimea in munca iuliana ionescu iuliana ionescu perioada in care o salariata a avut suspendat cim conform OUG 148/2005, fiind in concediu pentru crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani, constituie ... (vezi toată discuția)
Spor vechime roxanas roxanas O salariata(functionar public) angajata in noiembrie 2007 (fara nici o zi vechime) a fost in concediu maternitate si concediu crestere copil in perioada ... (vezi toată discuția)