avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire salariu la unicredit pentru datorie la brd
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire salariu la unicredit pentru datorie la brd

buna, problema mea este urmatoare: mi-am facut acum cativa ani un card real la banca1, am pltit ratele lunar pana acum aproximativ 1 an cand am avut accident cu masina si nu am mai avut posibilitatea sa platesc ratele, si pe langa asta am fost nevoit sa imprumut bani si din alta parte (restituirea acestor bani reprezentant o prioritate mai mare decat achitarea ratei la banca1, din diverse motive). probabil ma veti intreba de ce nu am lasat masina cum era. fara masina nu am cum sa ajung la lucru. acest card l-am facut cat lucram la real cu un salar minim pe economie, de 600 lei era atunci (parca) si am primit 2000lei. intre timp m-am agajat in alta parte unde am salarul net de 2000 lei + 400lei decont la benzina , decont care reprezinta bani cheltuiti pe benzina din salarul meu net din luna anterioara (salarul il primesc acum la banca 2). pe langa acest card real mai am inca 2 carduri de nevoi personale la credit europe banc in valoare de 2100lei fiecare, platind 150lei lunar pe fiacre card (cu aceste carduri sunt la zi). zilele trecute am fost sunat de o duduie (altfel nu-i pot spune) de la banca 1si ma ameninta ca am fost dat in judecata de ei si ca sunt obligat sa platesc integral toata suma, sau in 3 rate a cate aprox 790 lei lunar, prima rata spunandu-mi ca trebuie s-o achit in maxim 5 zile de la aceasta convorbire, in caz contrar imi vor face poprire pe salar si anume 1000 lei lunar + taxele judecatorului, si-mi vorbea in aproximari, nu stia sa-mi spuna exact o suma cat imi vor lua si nici cat este taxa judecatorului. eu nu am primit nici o instiintare ca sunt dat in judecata, doar scrisori ca nu am platit rata si ca dosarul meu a fost trimis la biroul de credite. intrebarea mea este: poate banca sa-mi opreasca mai mult de 50% din salar? 790 de lei cat spunea ea nu am cum sa platesc, pana luni 20.05.2013, sotia fiind si gravita, lunar dau si la consultatii jumatate de salariul ei ( acesta fiind de 700 lei din care banca opreste 250, deci raman aprox 450lei)+ alte cheltuieli. nu am apartament sau masina pe numele meu decat cateva aparate electronice, deci nu au ce sa imi ia (eventual electronicele care oricum au deja 3-4 ani si majoritatea din ele nici nu le mai am). astazi am platit 150lei, mai mult nu aveam de unde, sa le arat ca sunt dispus sa achit datoria. ce se poate intampla in continuare? au dreptul sa-mi ia mai mult de 50% din salar? asta in conditiile in care salarul nu il mai iau de la banca?

mentionez ca in momentul in care primesc salariul in contul de la uni credit banii primiti imi apar ca fiind 2 tranzactii diferite, o depunere de 2000lei - cu mentiunea "salar" si inca o depunere ce difera lunar intre 400-500lei cu mentiunea "decont". in cazul in care totusi va avea loc poprirea, se ia in calcul toata suma? adica 2400-2500 sau doar suma care este trecuta ca si "salar" adica 2000lei
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2013
Robert_tm, utilizator
Cel mai recent răspuns: Robert_tm , utilizator 10:24, 22 Mai 2013
Va pot pune poprire pe 1/3 din salariu, iar daca va executa mai multe banci, pe 1/2 din venitul salarial net.
in cazul in care vor pune poprire, imi vor bloca tot contul sau pur si simplu voi lua cu 1/3 mai putin din salariu?
Deoarece , la modul teoretic, in cont pot intra si alte sume decat veniturile salariale, se blocheaza contul. trebuie sa faceti o adresa catre Banca unde aveti deschis contul ca sa va ridicati restul de 1/3.
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2013
ContSters214341, utilizator
neavand posibilitatea de a achita toata suma ceruta de banca, am platit zilele trecute 150 lei, astazi m-a sunat "duduia" de la banca, si mi-a spus ca nu am respectat "intelegerea" de a plati 790lei lunar, desi nu am facut nici o intelegere, i-am spus din start ca nu am de unde sa platesc suma ceruta, mi-a spus ca nu mai are nici un sens pentru discutii inutile si ca-mi va pune poprire 1/3 din salar. asta s-a intamplat astazi 22.05.2013, in cat timp se va bloca contul de salar? am citit undeva ca ar dura cam 30zile pana sa blocheze conturile. este adevarat? salarul il iau lunar pana pe cel tarziu data de 7 a fiecarei luni, mai am vreo sansa sa iau un salar intreg luna ce urmeaza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mai pot platii bancile FLORIN6284 FLORIN6284 Am doua imprumuturi la banci unul la banca [BANCA1] cu o rata de 288 ce merge in scadere (scade pe fiecare luna cu 0.50 bani ) si unul la banca [BANCA2] cu o ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi - e posibila prescrierea? ioanaoprea01 ioanaoprea01 Buna ziua. In august 2008 am incheiat cu o banca 2 contracte pentru 2 carduri cu descoperire de salariu (circa 3 salarii pe fiecare, undeva la 2000 – 2500 ... (vezi toată discuția)
Infiintare poprire venit salarial memesab19 memesab19 Am primit informare atat de la banca cat si de societatea unde lucrez ca s-a infiintat poprire asupra venitului net lunar. Intrebarea mea este foarte simpla : ... (vezi toată discuția)