avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... comisie de disciplina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

comisie de disciplina

Buna ziua! Lucrez la o societate comerciala. Am fost acuzat verbal de o anumita fapta, lucru neadevarat. Cativa colegi binevoitori au facut informare scrisa la director ca au auzit ei ca eu am cerut bani in schimbul prestarii unor servicii. Directorul a dispus cercetarea mea disciplinara si schimbarea mea din comisia de disciplina(eram membru in comisia de disciplina a societatii). S-a emis decizia prin care am fost inlocuit din comisie fara o procedura, cercetare disciplinara. Mai mult eu eram in concediu de odihna in acest timp.Persoana care ma acuza nu a facut nimic scris in acest sens, doar a acuzat verbal. Urmeaza sa fiu chemat la comisia de disciplina (mi-a spus un coleg) Ce pot sa fac? Exista o procedura care trebuie urmata la societatile comeciale ? Pot sa contest aceste acte?Multumesc pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: herminaida , utilizator 12:54, 16 Mai 2013
Buna ziua,
Convocarea la comisia de disciplina se face doar in scris, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
In fata comisiei de disciplina aveti dreptul sa formulati apararile pe care considerati de cuviinta, inclusiv sa fiti insotit de un avocat daca doriti. Asa spune codul muncii.
Decizia care va fi emisa se poate ataca in instanta la tribunalul de care apartineti.
Daca ati fost membru al comisiei de disciplina, ar trebui sa stiti aceste prevederi legale, nu?
av. Gabriel Klein Kiritescu
raspunsul dvs il stiam. Poate nu m-am exprimat corect. Intrebarea era daca e legal ca au facut aceste schimbari inaintea unei cercetari disciplinare si mai mult eu eram in concediu de odihna?
Buna ziua,
In privinta modului de constituire a comisiei de disciplina si a modificarii componentei ei, vedeti Regulamentul de ordine interioara.
Teoretic, impotriva unei persoane aflata in concediu de odihna sau medical, nu se pot lua masuri disciplinare.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Inlocuirea dvs din comisia de disciplina se poate face si fara a fi necesara o cercetare disciplinara in prealabil .. modul de constituire si de functionare a unei comisii de disciplina ar trebui sa fie reglementat in ccm aplicabil sau in reg.intern al angajtorului ori in reg.de organizare si functionare ala cestuia.
Multumesc pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim pentru absente nemotivate marinar marinar Buna ziua, am un angajat care a fost in Comcediu medical timp de o luna, de la data de 01.05. trebuia sa se prezinte la locul de munca dar nu a venit, nu a ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara lungeanuadina lungeanuadina Buna ziua! Vreau sa fac o cercetare disciplinara si nu sunt multumita de formularele mele... Ma poate ajuta cineva cu un model de -referat de sesizare; ... (vezi toată discuția)
Comisia de cercetare disciplinara ankalaura85 ankalaura85 Pentru alcatuirea comisiei de cercetare disciplinara intr-o societate cu doi administratori se poate alcatui din directorul general, consilierul juridic si o ... (vezi toată discuția)