Legea securitatii si sanatatii in munca nr.319/ 2006 mentioneaza:
-art.7 al.(6) Măsurile privind securitatea, sănătatea şi igiena în muncă nu trebuie să comporte în nici o situaţie, obligaţii financiare pentru lucrători.
HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor mentioneaza:
-art.7 Angajatorii sunt obligati sa asigure fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, acestia nefiind implicati in niciun fel in costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.
Angajatorul incheie contract de prestari servicii medicale pentru supravegherea starii de sanatate a lucratorilor, cu un medic specialist de medicina muncii. Prestarile de servicii medicale se platesc de catre angajator, fara nicio obligatie financiara din partea lucratorilor. Lucratorii au obligatia sa se prezinte la medicul specialist de medicina muncii si la laboratorul specializat de analize, cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale pentru examinarea medicala a lucratorilor la angajare si periodic, la adresa indicata de catre angajator pentru examinarea medicala, la data programarii.
Angajatorul este cel care va trebui sa suporte cheltuielile legate de examenul medical pentru angajare .. exista si posibilitatea ca salariatul sa suporte aceste cheltuieli si apoi sa fie decontate de angajator.
Medicina muncii
BiroN.
Cât este de normal ca angajatorul - înainte de angajare - să îmi spună că va trebui să suport cheltuielile de medicina muncii?
Eu încă nu am auzit ... (vezi toată discuția)