avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Fisa aptitudini medicina muncii - Cheltuieli suportate ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Fisa aptitudini medicina muncii - Cheltuieli suportate de catre angajator pentru examenul medical la angajare si pentru examenul medical periodic.

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cine trebuie sa plateasca fisa de aptitudini de la medicul de medicina muncii, fisa care se face la angajare, cat si anual.
Am citit ca este datoria angajatorului, insa nu sunt sigura daca este valabil pentru ambele situatii: la angajare, anuala.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: claudela , utilizator 15:40, 20 Iunie 2013
Toate cheltuielile legate de medicina muncii sunt suportate de catre angajator, inclusiv cele de la angajare.
Legea securitatii si sanatatii in munca pentru lucratori nr. 319/ 14.07.2006 mentioneaza:
-art.7 al.(6) Măsurile privind securitatea,sănătatea şi igiena în muncă nu trebuie să comporte, în nici o situaţie, obligaţii financiare pentru lucrători.
HG nr. 355/ 11.04.2007 cu modiifcarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanaatate a lucratorilor mentioneaza:
-art.7 Angajatorii sunt obligati sa asigure fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, acestia nefiind implicati in niciun fel in costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.

Exista cheltuieli de medicina muncii care nu sunt suportate de catre angajator, in cazul in care serviciile medicale sunt oferite, conform unui contract pe prestari servicii de catre o firma/ laborator specializat(a). Ma refer aici la dotarea cu echipamente tehnice, reactivi, etc., chiar daca in final, in costurile serviciilor medicale prestate, se ragasesc si sume, din care ulterior se fac de catre firma/ laborator, achizitiile mentionate.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri!
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Analize medicale la angajare Ruslana1 Ruslana1 Buna ziua. As dori sa stiu daca plata examenului medical la angajare, efectuat de medicul de medicina muncii, este obligatia angajatorului? Multumesc. (vezi toată discuția)
Medicina muncii mb_mihaela mb_mihaela Buna seara Va rog sa ma lamuriti cu privire la in urmatoarea problema: daca angajatorul isi trimite salariatii la medicina muncii in afara orelor de program ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii BiroN. BiroN. Cât este de normal ca angajatorul - înainte de angajare - să îmi spună că va trebui să suport cheltuielile de medicina muncii? Eu încă nu am auzit ... (vezi toată discuția)