avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendarea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendarea contractului de munca

Sunt angajat la o firma de distribuite piese auto in calitate de sofer livrator si in urma cu ceva timp din cauza volumului mare de munca (traseu lung zilnic aprox.700km ore putine de odihna) am fost implicat intr-un accident de circulatie nu foarte grav dar cu ranirea usoara a unei persoane. Momentan dosarul este in cercetari si am circulat cu dovada de circulatie care la fiecare 30 de zile trebuia sa ajung in acea localitate sa o prelungesc. Intre timp patronul a angajat alti agenti de livrari si mie mi-a pus in fata sa semnez o cerere de suspendare a contractului pe motive personale. Ce-i drept am semnat-o dar nu m-am asteptat sa fie pe o perioada de 2,5 luni.pana la urma imi voi cauta de munca in alta parte dar daca imi voi inregistra demisia nu voi beneficia de plata celor 20 de zile de preaviz.Va rog sa ma edificati cum se poate renuntala suspendarea contractului. Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 22:18, 16 Mai 2013
Depuneti la firma o cerere de reluare a activitatii. Dupa reluarea activitatii, daca va dati demisia atunci veti acorda angajatorului un preaviz de maxim 20 de zile lucratoare. Insa angajatorul poate renunta la preaviz, astfel ca vi se poate inceta CIM inaitea de a expira preavizul.
Conf art 81 CM
" .... (2) Angajatorul este obligat să înregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 20 de zile lucrătoare pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, ......
(6) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.
(7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt profesor si vreau sa-mi dau demisia mih43l4 mih43l4 Sunt profesor debutant si vreau sa-mi dau demisia. In acest caz, se aplica aceleasi reguli ca si in cazul persoanelor care lucreaza in mediul privat? Ma refer ... (vezi toată discuția)
Demisie, preaviz euangajat euangajat Sunt angajat intr-un magazin pe functia de sef raion. In cazul demisiei sunt obligat sa stau in preaviz 20 sau 45 de zile? Este considerata functie de ... (vezi toată discuția)
Terminarea concediului de ingrijire copil mikitud mikitud buna ziua In situatia in care salariata nu doreste sa se mai intoarca la serviciu care este procedura de incetare a contractului si cu ce articol? Multumesc (vezi toată discuția)