Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:
Buna ziua,
Daca fostul proprietar a intocmit acel inscris, cel in favoarea caruia s-a facut va trebui sa dea in judecata pe succesor pentru a-si revendica dreptul.
Deocamdata, aparent, fiul dumneavoastra este proprietar.
In situatia in care persoana care detine acea promisiune de vanzare cumparare nu va da in judecata pentru a-si solicita dreptul, nu trebuie sa va tulbure posesia.
Nu inteleg care este ideea cu detinerea terenului de peste 30 de ani!
De la revolutie nu s-au scurs decat 23 de ani, pana atunci toate terenurile erau ale statului deci eventuale uzucapiuni de peste 30 de ani erau imposibile.
Inscrisul despre care faceti vorbire este din 2009, am inteles, deci nu s-au scurs nici 10 ani pentru o alta forma de uzucapiune.
Mai este un aspect, din anul 2009 si pana la data contestarii calitatii de proprietar a dumneavoastra s-au scurs mai bine de 3 ani deci a intervenit si prescriptia dreptului la actiune.
Oricum, continuati sa aveti grija de teren ca si cand ar fi al dumneavoastra si lasati-l pe respectivul sa va actioneze in instanta.
In cazul ca va mai tulbura posesia formulati plangere la parchet.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Va multuimesc pt raspuns, si incerc la randu-mi sa va raspund intrebarilor dvs.
- Asa zisul proprietar, sustine ca poseda terenul de mai bine de 30 de ani( un fel de ,,din tata-n fiu).
- Nu am cum sa ma ocup de teren ca si cum ar fi al meu, pt ca nu mi se permite. Din 2011 si pana acum nu m-am putut apropia de teren, pt ca stiam cu cine am de-a face, iar boala fiului meu, nu-mi permitea sa pierd timpul pe la politie si/ autoritati. Acum mi-am luat inima-n dinti si-am fost la teren, deoarece in curand solutionandu-se problema tutorelui legal(speram sa fie favorabil!), m-am gandit ca in calitate de administrator al bunurilor fiului meu, nu pot lasa lucrurile in voia soartei.
Posesia mi-o tulbura, pt ca nu-mi lasa chiriasul(cel caruia i-am arendat terenul ) sa se apropie de teren si sa coseasca iarba, sa intretina terenul, cum de altfel mi-a interzis si mie sa intru pe teren.
Mai este un aspect, din anul 2009 si pana la data contestarii calitatii de proprietar a dumneavoastra s-au scurs mai bine de 3 ani deci a intervenit si prescriptia dreptului la actiune.- spuneti dvs.
Va rog din suflet, sa fiti mai explicit in acest sens. datele problemei stand cam asa: bunica incheie aceasta promisiune in iunie 2009, moare in ian 2011, iar fiul meu preia mostenirea in iunie 2011.
Multumesc!