avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatii de la ANAF pentru pensii si sanatate
Discuție deschisă în Executare silită

Somatii de la ANAF pentru pensii si sanatate

Pe 10-Iunie-2012 am radiat un PFA si m-am angajat la propriul SRL. Am fost la ANAF cu dovada radierii pentru a plati ultimii bani. Apoi am fost si la casa de Pensii si de Sanatate sa inchei contractele insa ei m-au trimis inapoi la ANAF pentru ca ei nu se mai ocupa de evidenta asigurarilor sociale.

La ANAF bine inteles ca si ei la randul lor au spus ca inca nu stiu nimic si sa mai vin alta data. Dupa mai multe insistente mi s-a spus ca mai am de plata 16 lei(doar impozit, de asigurarile sociale nu mi-au mai spus nimic) pentru PFA-ul radiat.

Insa din ianuarie am tot primesc somatii cu obligatia de plata a vreo 2000 RON in asigurari sociale. Cei de la ANAF spun ca sunt penalizari ca nu am achitat pe ultima luna(iunie), desi le-am aratat extrasele de cont, la CASS si CAS nu figurez cu nici o datorie si le-am adus si desfasuratoare de la CASS si CAS, ei o tin una si buna ca nu au ce sa faca.

Sincer sa va spun nici nu stiu daca intradevar sunt doar penalizari de la luna respectiva. Din ce am vazut eu pe somatii la fiecare 3 luni imi aduna aceeasi suma: 495 la sanatate si 696 la pensii.

Ce sanse am intr-un proces?
Daca aveti hartiile, chitantele si evidenta, aveti toate sansele sa va aparati si sa castigati procesul. Este bine sa contestati somatiile in termenul legal.
Fiscul face erori si abuzuri grosolane si trateaza contribuabilul ca pe infractor.
Succes!!
Termenul legal s-a dus de mult pentru ca m-au tot dus cu vorba ca se va rezolva. O sa imi incerc norocul cu un avocat.
insa sunt curios de ceva. In cazul unui proces vor fi trasi la raspundere vinovatii...sau doar iti sterg datoria si atat. Poate de aia ne si rad in nas toti functionarii stiind ca oricum ei nu patesc nimic.
mariusduta a scris:
insa sunt curios de ceva. In cazul unui proces vor fi trasi la raspundere vinovatii...

In nici un caz !
Asta este de fapt cea mai mare problema a sistemului romanesc, nu exista raspundere, nu plateste nimeni din sistem pentru greseala lui. Eventual, daca e de plata, plateste "statul", adica tot noi!
Si totusi mai exista vreo sansa de reusita daca nu s-a depus contestatie in termenul legal de 15 zile?
Imi e greu sa cred ca legea permite ANAF-ului sa te oblige sa platesti niste asigurari pentru un PFA care nu exista, mai ales cand mai erai si angajat in perioada in care sunt puse datoriile.
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii cas si cass pentru un pfa radiat acum 7 luni mariusduta mariusduta Pe 10-Iunie-2012 am radiat un PFA si m-am angajat la propriul SRL. Am fost la ANAF cu dovada radierii pentru a plati ultimii bani. Apoi am fost si la casa de ... (vezi toată discuția)
Obligatii si efecte oug58/2010- pensii (executare silita anaf 2013)-urgent! MariusDr2015 MariusDr2015 Buna ziua, pentru cei care cunoasteti subiectul, poate ma putei ajuta cu niste nelamuriri. Mai jos un rezumat cu datele problemei: - aug 2009-aug 2010 am fost ... (vezi toată discuția)
De ce suntem atat de jecmaniti yarishop yarishop as fi curios unde scrie in legile astea de procentul de majorari care il impun smecherii de la CASS daca poate cineva sa-mi raspunda :( este vreo ... (vezi toată discuția)