sunt casatorit de 8 ani de zile nu avem copil.Relatia noastra nu mai merge nu ne intelegem eu fiind plecat mai mult timp in strainatate la munca.Ea lipseste des de acasa pe timpul zilei cat si pe timpul nopti invocand diferite motive(este la o colega,prietena etc).Avem un apartament cu 2 camere pe care l-am cumparat cu un credit imobiliar iar pt amenajarea apartamentului a contribuit substantial tatal meu cu tot ceea ce avem in el(centrala termica,mobila,amenajari interioare etc).Cum as putea sa divortez de ea daca ea nu doreste divortul si cum se face partajul?
Parerea mea;
1. discutati cu un avocatd espre variante, despre toate; ce implica fiecare ca timp, bani, nervi, stres;
2. discutati cu sotia aceste variante cu toate implicatiile si costurile; daca nu se hoaraste intr-o perioada rezonabila de timp, notificati-o.
In general, actiunile legale preliminare pot determina persoana sa mearga si ea la un avoact sau, macar, sa discute cu dv. si avocatul dv. In urma acestor discutii, poate ajungeti sa divortati la notar.
Este important sa nu alegeti pe cineva care va impinge spre solutia instanta numai pentru ca i-ar fi mai lucrativ lui, ok? Cea mai buna solutie e sa divortati amiabil.
Daca nu merge si nu merge, faceti actiunea in instanta; nu stiu cum e instanta de la domiciliul dv., insa prin Bucuresti abia daca mai prindeti termen in primavara viitoare.
Buna seara! Puteti incerca si la un mediator. Sunt multe astfel de cazuri, unde sotii au picat de acord prin mediere asupra tuturor aspectelor, inclusiv la partaj. Medierea este confidentiala si aveti si sansa de a afla de ce nu vrea sotia dvs divortul avand in vedere situatia descrisa de dvs. Este posibil ca pentru partaj sa va intalniti de mai multe ori dar cu siguranta nu va dura la fel de mult ca in instanta si nu veti avea nevoie nici de martori. Veti ajunge la o solutie dorita si de dvs si de sotie. Mult succes!