avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Radar fix
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Radar fix

Buna,

Sunt si eu pus in situatia in care trebuie sa completez DOUA posibile amenzi de viteza savarsite cu masina mea, la un interval de 2 minute, problema e ca eu stiu DOAR prenumele persoanei respective nu si numele, adresa, CNP si alte date cerute. De persoana respectiva nu dau, am inteles ca a gasit un job si a plecat in Elvetia.

Ce este de facut in cazul meu?

Multumesc
Claudiu
Cel mai recent răspuns: atim , utilizator 18:57, 31 Martie 2009
Am uitat sa adaug...cele doua depasiri de viteza s-au petrecut acum 5 luni jumate...
Mai simplu:
-atacati P.V. in instanta,pregatiti dovezi ca nu ati fost la volan,solicitati probele video in care sa fiti(NU) identificat,utilizati prevederea legala privind semnatura agentului constatator pe P.V. semnat(NU) de dv.,eventuala perioada de timp scursa de la data evenimentului si data primirii P.V.Aveti toate sansele de casig in instanta.
Exemplu: "Vinovatul" primeste P.V. de contraventie dupa 2 luni de la eveniment.In P.V. se specifica suspendarea permisului pt. 30 zile si avertizarea ca "daca va fi depistat la violan in aceasta perioada,va fi tratat ca infractor":O
Procesul a fost judecat si castigat de contestatar in lipsa,fara avocat, prin simpla dovada adusa incalcarilor de procedura impuse de codul rutier.De retinut: nu autovehicolul (sau proprietarul)se sanctioneaza - ci soferulB-)
In cazul PV de constatare a depasirii vitezei legale de ce nu se poate ataca faptul ca Politia Romana nu are in dotare asemenea radare. Ele sunt proprietate privata a unui SRL.
Poate cineva sa spuna cum poate fi contracarata o asemenea practica, practica ce goleste buzunarul romanului care nu beneficiaza de o infrastructura corespunzatoare nivelului actual de civilizatie.
In opinia me, ilegalitatea inocmirii PV consta si in modul de distribuire a venitului realizat din aceste amenzi.
De ce aceste radare fixe sunt amplasate la sat si nu la oras?
Cum se respecta codul fiscal? in care se spune ca nu se ot face plati din veniturile provenite din buget la terti.
Cred ca problema este destul de serioasa si ar trebui ca cei abilitati sa-si faca datoria si sa se autosesizeze si sa puna capat megaexcrocheriei.
Trist este fatul ca nici Ministerul de interne nu intervine, desi el gireaza afacerea prin redactarea amenzilor.
Disciplinarea celor conducatorilor nu se face doar incasand amenzi. Cand drumul e cum e fiecare vrea sa recupareze din timp si goneste ma tare.
Ministerul ar trebui sa cumpere radare pistol si sa-si scoata agentii la lucru pe terern.
Primarii localitatilor in care sunt amplasate si cate trei radare sa faca bine sa atraga fonduri europene, dar trebuie gandit si doare capul.
Stimati forumisti, problema e grava, nu aceasta e tara in care am vrut sa traim dupa revolutie. Se intorc martirii in pamant. Ar putea sa ne fie rusine ca acceptam toate smecheriile si nu incercam sa stopam afacerea baietilor destepti.
Scuze pentru ca am indraznit sa va rapesc timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala respinsa, hotarare irevocabila. o mai pot ataca? valeriandinu valeriandinu Am fost inregistrat de radarul politiei, cu viteza peste cea legala, la intrarea intr-o localitate, dupa coborarea unei pante si efectuarea unei depasiri ... (vezi toată discuția)
Radar ONU EMIL ONU EMIL Daca ma opreste poilitia rutiera pe motiv ca am circulat prin localitate cu 90 km/h si solicit sa vad imaginea cu masina si viteza inregistrata de ap. radar ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pe o perioada de 90 de zile Marco7 Marco7 Buna ziua. As dori un sfat. Am fost inregistrat de radar cu 122km/h pe DN1, in afara localitatii, dar pe o portiune de curba cu limitare de viteza de 60 km/h ... (vezi toată discuția)