avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala respinsa, hotarare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala respinsa, hotarare irevocabila. O mai pot ataca?

Am fost inregistrat de radarul politiei, cu viteza peste cea legala, la intrarea intr-o localitate, dupa coborarea unei pante si efectuarea unei depasiri corecte a 2-3 autovehicule.
Este corect, am incalcat legislatia, dar modul in care autospecialele de politie se amplaseaza astfel incit sa nu fie reperate de participantii la trafic, dar ei sa poata "vina" erorile soferilor.
Am contestat procesul verbal, justificand 2 erori comise de echipajul de politie respectiv, astfel cum sunt prevazute de ordonanta nr.2/2001, adica:
1. PV a fost incheiat pe persoana fizica - subsemnatul, ori aceasta (masina) este inregistrata pe societate, fiind achizitionata in leasing.
2. Politistul care a intocmit PV, nu a fost cel care a constatat efectiv abaterea (operatorul radar), ci un alt politist care m-a oprit intrun alt loc, la o distanta apreciabila fata de auto cu radarul, abaterea (viteza inregistrata) fiindu-i comunicata acestuia, prin statie de emisie-receptie, de catre politistul care opera cu aparatul radar.
La data citarii, instanta mi-a comunicat respingerea contestatiei, fara a-mi preciza motivul, dar urmand a-mi comunica in scris.
Ce este de facut, avind in vedere prevederile ordonantei, care mentioneaza ca, pentru astfel de motive, PV este nul.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:42, 15 Noiembrie 2011
1. Nicio norma legala nu prevede obligatia politiei de a amplasa aparatul radar "la vedere":
2. Este corect ca s-a aplicat sanctiunea contraventionala persoanei care a incalcat legea. Vedeti dvs., legea prevede si puncte de penalizare. Se pot aplica acestea persoanei juridice?
3. Cei doi politisti actionau in patrula comuna. Nu este nimic gresit.
4. Se pare ca instanta a apreciat corect, chiar dupa relatarea dvs.
1. Ati recunoscut depasirea vitezei deci nu este nimic de facut.
2. Puteati invoca foarte elegant faptul ca P.V. de contraventie nu are trecuta seria cinemometrului deci nu se poate individualiza aparatul de masura P.V. devenind NUL.
3. Infractiunea este produsa de catre persoana fizica (dumneavoastra) ca urmare a depasirii vitezei legale. In cazul in care ar fi fost vorba de o rovineta neplatita sau ITP nu era valabil raspundea societatea comerciala.
4. Mult succes pe viitor. Legile in Romania sunt foarte complicate....
5. Puteati solicita instituirea avertismentului ca sanctiune principala.
6. Este tardiv. Nu mai puteti ataca hotararea judecatoreasca aceasta fiind definitiva conform legislatiei actuale.
pv nu este al masinii!!!!!!!!nu masina a fost sanctionata ci dumneavostra !amenda de radar pe firma????????//:))
In primul rand ati fost sanctionat dv pt ca dv ati gresit. Polittistii nu au gresit cu nimic si ca atare contestatia v-a fost respinsa pe drept. Oricum respingerea contestatiei dv este definitiva si irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amânare pronunțare plângere contravențională, eventual apel srgstancu srgstancu buna ziua, Am fost prezent la proces, in sala de judecata mi-a fost inmanata intampinarea Politiei impotriva actiunii de catre judecator si deasemeni mi s-a ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - permis conducere srgstancu srgstancu Buna Ziua, Am fost surprins de radar cu viteza de 101 km/h in localitate ( legal 50 km/h ) si mi-a fost suspendat permisul pe 90 de zile.Agentul a gresit ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pe o perioada de 90 de zile Marco7 Marco7 Buna ziua. As dori un sfat. Am fost inregistrat de radar cu 122km/h pe DN1, in afara localitatii, dar pe o portiune de curba cu limitare de viteza de 60 km/h ... (vezi toată discuția)