Am fost inregistrat de radarul politiei, cu viteza peste cea legala, la intrarea intr-o localitate, dupa coborarea unei pante si efectuarea unei depasiri corecte a 2-3 autovehicule.
Este corect, am incalcat legislatia, dar modul in care autospecialele de politie se amplaseaza astfel incit sa nu fie reperate de participantii la trafic, dar ei sa poata "vina" erorile soferilor.
Am contestat procesul verbal, justificand 2 erori comise de echipajul de politie respectiv, astfel cum sunt prevazute de ordonanta nr.2/2001, adica:
1. PV a fost incheiat pe persoana fizica - subsemnatul, ori aceasta (masina) este inregistrata pe societate, fiind achizitionata in leasing.
2. Politistul care a intocmit PV, nu a fost cel care a constatat efectiv abaterea (operatorul radar), ci un alt politist care m-a oprit intrun alt loc, la o distanta apreciabila fata de auto cu radarul, abaterea (viteza inregistrata) fiindu-i comunicata acestuia, prin statie de emisie-receptie, de catre politistul care opera cu aparatul radar.
La data citarii, instanta mi-a comunicat respingerea contestatiei, fara a-mi preciza motivul, dar urmand a-mi comunica in scris.
Ce este de facut, avind in vedere prevederile ordonantei, care mentioneaza ca, pentru astfel de motive, PV este nul.
Cel mai recent răspuns:
Adrian Tudor , Consultant asigurari
21:42, 15 Noiembrie 2011