avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa inmatriculare auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa inmatriculare auto

Buna ziua,
Doresc sa achizitionez un Mitsubishi L200, PickUp, din 2007, motor 2500 cm³ (Putere 140 CP / 103 kW), euro 4, inmatriculat in Romania.
As dori sa stiu ce taxe trebuie sa platesc si la ce valoare ar ajunge.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:23, 19 Mai 2013
Buna seara,
Cat are noxele? (Co2)
Din pacate nu stiu cat sunt noxele, nu prea sunt anunturi i care se specifica si emisiile de CO2, cred ca asta aflu la RAR.
Poti inmatricula autoturismul fara plata timbrului de mediu, mai nou noii nostri guvernanti fac legile cu portite, exista o portita in noua ordonanta a guvernului privind instituirea platii timbrului de mediu, prin care toti romanii pot inmatricula autoturisme fara a plati timbrul de mediu.
Buna ziua,
As putea afla niste detalii despre "portite"?
nirolf75 a scris:

Din pacate nu stiu cat sunt noxele, nu prea sunt anunturi i care se specifica si emisiile de CO2, cred ca asta aflu la RAR.

Da, noxele la masina de noua se afla din specificatiile tehnice (se gasesc si pe net).
La masina second, noxele se masoara la RAR si se inscriu in carte. In functie de aceste noxe fiscul calculeaza timbrul de mediu.
Bafta!

P.S.Pana la ora asta inca nu am auzit sa se fenteze noua ordonanta. Dar...cine stie, este timp

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbrul de mediu - informatii inginerautocad inginerautocad Buna ziua, Deoarece vreau sa cumpar un TICO inmatriculat in 06.1999,am calculat cu OUG 9/2013 timbru si a iesit ~250euro.Intrebari : 1-pot afla daca vechiul ... (vezi toată discuția)
Schimbare motor in garantie ionchi ionchi Detin un Hyundai Tucson crdi 2.0, achizitionat in feb. 2010 de la Hyundai Auto Romania (cu factura). In august 2010, datorita unor defectiuni interne majore, ... (vezi toată discuția)
Schimbare proprietar auto doru1310 doru1310 am nevoie de o informatie. In cazul cumpararii unui autoturism second hand inmatriculat in Romania,la prima inmatriculare in Romania masina fiind ... (vezi toată discuția)