avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... martor in proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

martor in proces

Eu sunt nepoata unchiului Vasile ( fratele lui tata de sange ) , care a decedat.
Sotia lui Ana, matusa prin alianta, are un proces cu o vecina din bloc.
As dori sa stiu ce grad de rudenie sunt eu cu matusa ( prin alianta) si daca pot fi martora la procesul dintre ele.
da , puteti fi martor.
Da, puteti fi martor, insa numai daca partea adversa este de acord cu acest lucru...
Dv. sunteti afin de grad 3 si exista o interdictie legala pentru ac dv. sa fiti martor, in lipsa acordului partii adverse.
Din punctul meu de vedere, gradul e prohibit de lege.
Ma scuzati ca revin iar. Sunt in ceata , si as dori sa stiu care este legea, sau actul normativ care reglementeaza gradul de rudenie ce poate participa ca martor, dat fiind faptul ca, cica, nici sotul meu nu poate participa ca martor,
vreau sa conving avocatul meu sa se uite mai bine , ca logic daca nu sunt ruda de sange numai de alianta nu inteleg de ce nu pot.
Cod procedura civila
"Art. 189. - Nu pot fi ascultati ca martori:
1. rudele si afinii pana la gradul al treilea inclusiv;
2. sotul, chiar despartit;
3. interzisii si cei declarati de lege incapabili de a marturisi;
4. cei condamnati pentru juramant sau marturie mincinoasa. "
Doamna, normal ca nici sotul, si el e tot afin de gradul 3... :D
Daca insa dv. vreti sa va convingeti avocatul ca se poate ceea ce legea zice ca nu se poate, atunci nu mai are rost sa-i dati bani degeaba si sa-l ascultati.
Mergeti si sustineti singura toate ce vi se par bune si nu mai aruncati bani pe serviciile unui om pe care incercati sa-l convingeti ca nu stie si nu cunoaste.
Cu atat mai mult cu cat ati intrebat aici si v-am raspuns ca si avocatul: nu puteti, decat daca va lasa partea adversa. NU poate nici sotul sa fie martor intr-un dosar in care dv. sunteti in grad prohibit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afini cazandetuica cazandetuica Intr-un proces civil, pretentii, sotul surorii paratului poate fi martor? Este la latitudinea judecatorului de a accepta acest martor sau prin lege, nu se ... (vezi toată discuția)
Este valabil un divort daca...... dumitra22 dumitra22 Am avut o singura citatie la divort, nu am fost prezent. Sentinta a fost desfacerea casatoriei singurul martor find mama acestuia, stiam ca la divort nu au ... (vezi toată discuția)
Martor in procesul civil-grad de rudenie ContSters115731 ContSters115731 Sunt in proces in calitate de parata,iar reclamanta a solicitat audierea ca martor a cumnatei ei,respectiv sotia fratelui...este admisibila ca martor? (vezi toată discuția)