avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Probleme de comunicare cu avocatul ales
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Probleme de comunicare cu avocatul ales

Buna ziua, am nevoie de un sfat, va rog, sa inteleg ce se intampla.
Anul trecut in septembrie am contactat un avocat in vederea recuperarii taxei auto. am facut contractul, am platit-o, i-am dat actele necesare. a zis ca la sfarsitul lunii martie este termenul de judecata. undeva in jurul datei de 20-25 martie dupa f multe apeluri nepreluate, mi-a zis ca s-a judecat si ca intr-o luna jumate mai este un termen pentru nu stiu ce. in momentul ala mie mi se intrerupsese apelul, consumand creditul. de atunci nici ca am mai dat de avocat.
printr-o cunostiinta am verificat dosarul pe internet, unde scrie ca actele au fost depuse prin e-mail prin februarie, termenul fiind anul viitor in martie.
Ce pot sa fac in cazul asta? nu dau de ea. i-am lasat mesaj, sunat incontinuu. acum mi-a trimis mesaj ca e indisponibila pana miercuri. e chiar cazul sa incep sa o urmaresc acasa?
Cel mai recent răspuns: roshcata , utilizator 12:58, 17 Mai 2013
Pentru a verifica in ce stadiu si ce acte sunt depuse la dosar, in calitate de parte, puteti merge la arhiva judecatoriei si solicita dosarul pentru studiu. Deasemenea puteti depune o cerere pentru copierea inscrisurilor din dosar care va intereseaza (de exemplu incheierea de la termenul mentionat de doamna avocat).
Tot personal, puteti depune la registratura o cerere de preschimbare a termenului, motivand urgenta.
Incercati sa trimiteti doamnei avocat, un sms cu informatiile privitoare la ceea ce doriti sa intreprindeti in dosarul respectiv. (poate are o problema medicala si este in imposibilitatea de a raspunde la telefon)
de 2 luni de zile putea sa trimita un sms invocand un motiv pentru care nu raspunde la telefon sa dea detaliile. eu nu stiu nimic practic de ce sa intampla cu cazul. stiam ca trebuia sa imi ajunga o hartie acasa, o instiintare de judecata. nu a venit nimic.
Cererea de urgentare de care mentionati, o pot face chiar si pentru taxa auto? atunci de ce dna avocat nu a facut asta? mi-a spus ca dureaza f mult. ok, am inteles asta de la inceput. dar de ce nu raspunde la telefon? din moment ce este un membru al baroului de multi ani, tind sa sper ca nu e vreo escroaca.
roshcata a scris:

printr-o cunostiinta am verificat dosarul pe internet, unde scrie ca actele au fost depuse prin e-mail prin februarie, termenul fiind anul viitor in martie.



Daca ati verificat si dosarul l-a depus din februarie,puteti deduce ca s-a tinut de cuvant si ca va ajuta,iar daca primul termen este abia in martie 2014,cu siguranta ca va puteti intalni cu avocata si veti rezolva situatia. Pana in martie 2014 mai este timp......,nu e nici o graba.

Mergeti la barou si interesati-va de avocata,vedeti daca vine la barou,si stati de vorba cu ea cand o gasiti....
Poate o sa va explice la nedumeririle dvs.
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2013
Tarzan2012, utilizator
din septembrie pana in februarie ce a facut? nu m-ar fi deranjat, sa zicem, prelungirea asta, daca mi-ar fi spus. de ce a zis martie 2013? de ce a zis ca s-a castigat un proces si ca acum nu stiu ce se judeca?? de ce nu raspunde la telefon, sa ma lamureasca? inteleg, sunt intrebari la care dvs nu cunoasteti raspunsul. apreciez raspunsurile dvs! Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat infractor mariantrifan mariantrifan Am si eu urmatoarea problema de semnalat si as dori un raspuns concis Un membru al familiei mele a avut numeroase divergente cu administratorul unui bloc din ... (vezi toată discuția)
Un sfat,va rog! partaj judiciar!!!!!!! luana_m luana_m Buna seara, Vin in atentia dumneavoastra pentru a va solicita un sfat competent. Sunt in proces de partaj,cu fostul sot si am ajuns in faza recursului.Sunt ... (vezi toată discuția)
Renuntare la serviciile unui avocat andreeaAM andreeaAM Buna ziua. Am si eu o intrebare. Daca renunt la un avocat am sanse sa imi recuperez banii pe care i-am platit la semnarea contractului? Motivul este unul ... (vezi toată discuția)