avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Avocat infractor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Avocat infractor

Am si eu urmatoarea problema de semnalat si as dori un raspuns concis
Un membru al familiei mele a avut numeroase divergente cu administratorul unui bloc din diverse motive pentru care a contactat un avocat.
Avocatul a pretins documentele necesare demararii medierii si actionarii in instanta.
A platit cele doua facturi necesare, a dat avocatei banii si a urmat sa primeasca instiintare din partea instantei cand va fi procesul.
Nu sa mai intamplat nimic de atunci. a cotactat avocatul de neinumarare ori telefonic sa intrebe daca si cand o sa primeasac instiintare, nimic.
Sa dus la tribunal si sa interesat in cele din urma personal si a aflat cu stupoare ca nu exista nici un dosar in care sa figureze ca reclamant.
Ca atare a intrebat iar avocata daca a depus dosarul, ca urmare dupa ce ea a binevoit sa se duca a zis ca acesta sa pierdut si ca o sa faca o cerere la presedinta tribunalului.
Timpul trece si nimic, dupa o luna o intreaba iar , o suna ii trimite mesaje , nimic.
Dupa doua luni se duce la tribunal si face cerere sa stie ce sa intamplat cu dosarul si cu cererea avocatei, surpriza e colosala nu exista nici un dosar depus si nici o cerere a avocatei ca sa o aibe pe ea in calitate de reclamant sau alceva.
Concluzie o avocata escroaca care a luat banii si actele a dat chitanta si nu mai raspunde la nici un fel de email, telefon mesaj.
Ce se poate face acum care este calea legala de urmat in cazul acesta pentru a fi trasa la raspundere.
Ce institutii sunt abilitate sa ia masuri aici: procuratura, barou avocati, ..... , vreau sa stiu exact.
Ultima modificare: Luni, 16 Februarie 2015
mariantrifan, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariantrifan , utilizator 17:20, 16 Februarie 2015
Dupa caz: reclamatie la baroul, actiune in instanta in despagubiri, plangere penala.
Genul asta de „avocati” nu fac parte sigur din vreun Barou, ar trebui sa verificati intai in Tabloul avocatilor.
[ link extern ]
culmea este incrisa in barou din 2006
cum trebuie procedat in acest fel scurt si concis vreau sa stiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme de comunicare cu avocatul ales roshcata roshcata Buna ziua, am nevoie de un sfat, va rog, sa inteleg ce se intampla. Anul trecut in septembrie am contactat un avocat in vederea recuperarii taxei auto. am ... (vezi toată discuția)
Pot sa raspund la o citatie de la politie prin posta ca n-a raspuns inca baroul ca sa-mi angajez avocat? eusaisapte eusaisapte Pot sa raspund la o citatie de la politie prin posta, ca n-a raspuns inca baroul ca sa-mi angajez avocat si ca am solicitat amanarea pana cand raspunde ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru avocat Emanuela1806 Emanuela1806 Buna ziua, sotul meu a primit in urma unui caz penal, o pedeapsa cu executare. Acum doresc sa primesc de la avocat copie dupa tot dosarul, precum si chitante ... (vezi toată discuția)