avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... renuntare la serviciile unui avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

renuntare la serviciile unui avocat

Buna ziua. Am si eu o intrebare. Daca renunt la un avocat am sanse sa imi recuperez banii pe care i-am platit la semnarea contractului? Motivul este unul simplu...total dezinteres din partea sa. Dupa cca 6 luni nu am nr dosarului, termenul de judecata...sincera sa fiu nici nu stiu daca a fost depus...plus ca nu imi raspunde la telefon. Nu am reusit sa dau de dansul de cca 1 luna. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: andreeaAM , utilizator 14:19, 29 Ianuarie 2013
In mod normal sunteti libera sa renuntati la serviciile avocatului.

Avocatul are teoretic dreptul la un onorariu proportional cu munca depusa pana in prezent in cauza (consultanta, eventuale alte demersuri pt depunerea dosarului, redactarea si depunerea acestuia - daca este cazul).

Ramane sa negociati aceste aspecte intre dvs, cei care cunoasteti datele problemei.

Verificati pe portalul instantelor de judecata daca figureaza inregistrat vreun dosar pe numele dvs.
va multumesc frumos pentru raspuns
daca nu va intelegeti nicicum cu el puteti depunde la barou o plangere....
Asa am si eu un avocat, a luat banii imediat la inceput si apoi cu greu dau de el, nici macar o data la 2-3 luni nu il gasesc, tot timpul este foarte "ocupat"
Este firesc sa fie ocupat si e bine ca se preocupa de cazurile dansului. Ati prefera mai degraba sa stea de vorba cu dvs ore in sir in telefon in detrimentul studierii cauzei dvs?
In plus sa stiti ca si noi, avocatii, mai avem si viata personala si de familie, cu diversele si multiplele impicatii ale acestei situatii.

De ce sunteti nemultumita? Doar ca nu va raspunde la telefon sau nu s-a prezentat la dosar, nu a redactat cererile corespunzatoare, nu a depus in termen diverse acte, proceduri ?

Aveti sa ii reprosati ceva in mod concret referitor la profesionalismul sau? Daca da, aveti posibilitatea unei plangeri la barou, a unei discutii si a rezilierii contractului.
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2013
AV. GABRIELA GERBER, Avocat

Alte discuții în legătură

Plangere barou bucuresti (din strainatate) procesinro procesinro Cum se poate face o plangere la Barou impotriva unui avocat daca locuiesc in strainatate? Precizez ca e vorba de o avocata care a mai fost mentionata in acest ... (vezi toată discuția)
Renuntare la avocat Adi Lungu Adi Lungu Intr-un proces penal, avocatul ales a cerut si a primit o suma, in doua transe (cca 40% si 60%), pentru asistenta pe parcursul urmaririi penale. Intrucat, de ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa mai fac sa imi recuperez banii si actele de la o avocata hoata si micinoasa? ALEXA_2585 ALEXA_2585 Anul trecut mi-a fost ridicata masina. Nu eram in localitate si am aflat asta la o sapt dupa, cand am revenit, binenteles interesandu ma eu unde imi e masina, ... (vezi toată discuția)