avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Datorie neachitata, datornic decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Datorie neachitata, datornic decedat

Buna ziua,
Ma confrunt cu o problema personala, socrul meu a achizitionat un telefon mobil cu abonament, acum doi ani, nu a efectuat platile aferente, a acumulat o datorie de aproximativ 1600 lei. Datoria a fost transferata la o firma de recuperare, intre timp socrul meu a decedat. Cei de la firma de recuperare ne suna pe noi pentru datorie. In cazul decesului se prescrie aceasta datorie sau se rasfrange asupra mostenitorilor.Va miltumesc.
Cel mai recent răspuns: busubianca , utilizator 22:39, 17 Mai 2013
Stimată doamnă,

Datoriile nu se prescriu la decesul celui care le-a făcut. Sunt considerate pasiv succesoral, deci se răsfrâng asupra moștenitorilor. Evident, în măsura acceptării succesiunii.

Cu stimă.

Aş dori să completez mesajul colegului meu cu faptul ca e necesar să existe şi active în masa succesorală, de valoare mai mare decât datoria . Altfel, chiar dacă ar accepta succesiunea, pasivele nu s-ar transmite moştenitorilor, deoarece în lipsă de bunuri succesiunea ar fi închisă ca lipsită de obiect.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea datoriilor sotului defunct marcy74 marcy74 Buna seara, Matusa mea se confrunta cu urmatoarea problema:in anul 2008 sotul ei a decedat ,la scurt timp dupa acest eveniment primind acasa de la ... (vezi toată discuția)
Proprietate ContSters154241 ContSters154241 Daca un parinte se sinucide....unicul copil mosteneste ? si activele si pasivele ?X-( (vezi toată discuția)
Mostenire datorie sot decedat? iuliacrissy iuliacrissy Va rog sa ma ajutati!Tatal meu a decedat in 2009 si de atunci o tot suna pe mama de la o frima de recuperari cum ca tata ar fi avut ceva card de credit si nu a ... (vezi toată discuția)