avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Datorie neachitata, datornic decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Datorie neachitata, datornic decedat

Buna ziua,
Ma confrunt cu o problema personala, socrul meu a achizitionat un telefon mobil cu abonament, acum doi ani, nu a efectuat platile aferente, a acumulat o datorie de aproximativ 1600 lei. Datoria a fost transferata la o firma de recuperare, intre timp socrul meu a decedat. Cei de la firma de recuperare ne suna pe noi pentru datorie. In cazul decesului se prescrie aceasta datorie sau se rasfrange asupra mostenitorilor.Va miltumesc.
Cel mai recent răspuns: busubianca , utilizator 22:39, 17 Mai 2013
Stimată doamnă,

Datoriile nu se prescriu la decesul celui care le-a făcut. Sunt considerate pasiv succesoral, deci se răsfrâng asupra moștenitorilor. Evident, în măsura acceptării succesiunii.

Cu stimă.

Aş dori să completez mesajul colegului meu cu faptul ca e necesar să existe şi active în masa succesorală, de valoare mai mare decât datoria . Altfel, chiar dacă ar accepta succesiunea, pasivele nu s-ar transmite moştenitorilor, deoarece în lipsă de bunuri succesiunea ar fi închisă ca lipsită de obiect.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea datoriilor sotului defunct marcy74 marcy74 Buna seara, Matusa mea se confrunta cu urmatoarea problema:in anul 2008 sotul ei a decedat ,la scurt timp dupa acest eveniment primind acasa de la ... (vezi toată discuția)
Proprietate ContSters154241 ContSters154241 Daca un parinte se sinucide....unicul copil mosteneste ? si activele si pasivele ?X-( (vezi toată discuția)
Urmarire firma recuperare, datornicii sunt decedati milikutza milikutza Va rog foarte mult sa ma ajutati! Socrii mei au decedat in anul 2011 in ianuarie si respectiv septembrie. Ei locuiau cu chirie prin primarie, nu au avut ... (vezi toată discuția)