avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare avans platit de PF catre Firma!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare avans platit de PF catre Firma!

Buna ziua,
Situatia e simpla: o cunostinta care are o firma m-a rugat sa ii depun o suma de bani in contul firmei pentru ca in ziua respectiva avea un Bilet la Ordin scadent si nu avea suficienti bani in cont pentru acoperirea biletului.
I-am depus (de ce am fost asa credul, nu stiu) si urma ca dupa o saptamana sa imi faca viramentul din firma in contul personal. Banii au fost depusi ca si avans la ghiseul bancii, la sfarsitul lunii Februarie si nici pana acum nu i-am recuperat.
De respectivul nu mai dau la telefon, e plecat din tara de ceva timp si nici nu am vreo alta persoana de contact din partea firmei lui.
Astazi le-am trimis o somatie de plata din partea mea la care le-am atasat o copie dupa chitanta de depunere a banilor si le-am cerut sa imi returneze banii in termen de 5 zile, altfel voi fi nevoit sa ii actionez in instanta.

In cazul in care nu se rezolva favorabil (nu primesc banii sau vreun raspuns din partea lor), pot sa ii dau in judecata pentru recuperarea banilor?

Merita bataia de cap sau mai mari sunt taxele? Suma in cauza este 3600 lei.

Multumesc,

Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:14, 17 Mai 2013
Buna ziua,

Va trebui sa il dati in judecata. Este vorba de o actiune in pretentii, taxa de timbru e de 3% din creanta solicitata. Va trebuie sa faceti dovada participarii la sedinta de informare privind medierea.
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2013
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie bilet la ordin din oct 2009 eugenborza eugenborza Salut. Situatie: 1. Am emis in iunie 2009 un BO catre un subcontractant(cu data scadenta, suma de plata ). Valabilitatea acestuia este la iulie 2009.(fara pv ... (vezi toată discuția)
Plafon casa AdrianaRistache AdrianaRistache Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine: am intampinat urmatoarea situatie: am primit o factura de la un furnizor in valoare de 8000 ron , administratorul ... (vezi toată discuția)
Recuperare debite pentru marfuri nelivrate Alex G Alex G Buna ziua, Firma al carei administrator sunt, dupa o lunga colaborare cu un furnizor de consumabile a comandat la un momentdat de la acesta produse in ... (vezi toată discuția)