Buna ziua,
va rog sa ma ajutati si pe mine: am intampinat urmatoarea situatie:
am primit o factura de la un furnizor in valoare de 8000 ron , administratorul firmei a platit aceasta factura prin depunere numerar la ghiseul unei banci in contul firmei respective , a platit intr-o zi 5000 ron si in alta zi 3000 ron . Din cate stiu eu aceasta plata prin depunere la ghiseul bancii nu ar intra in plafonul de casa , dar nu stiu sigur si mi-e frica sa nu gresesc. Cum fac aceasta inregistrare de plata , administratoul a luat bani din casa si a platit.
multumesc anticipat !
Daca a luat banii din casa si I-a dus la banca pt a face plata, ii treceti ca virament bancar, in contul 581, adica 581=5311 si concomitent 5121=581, cu suma depusa de administrator la banca, apoi faceti plata 5121=401 cu suma de 5000 odata si apoi 5121=401 cu suma de 3000 lei.
Multumesc pentru raspuns, dar nu inteleg de ce sa folosesc contul 5121 pentru ca administratorul a platit prin depunere numerar direct in contul furnizorului, nu a depus nimic in contul firmei sale,si astfel nu imi apare nimic in extrasul de banca , atunci daca fac inregistrarea 581=5311 ca a luat bani din casa si apoi plata factura tot prin 581, e bine?
Linie credit
costicul
In luna decembrie am luat un credit de la banca. Am utilizat o parte din linie.Cum trebuie sa inregistrez creditul ? Extrasul din ianuarie este ... (vezi toată discuția)