buna ziua.am incheiat un contract la o companie de telefonie mobila si nu am mai platit deoarece in timp ce eram in maternitate,am pierdut telefon iar dupa ceva timp am primit o factura de 200 de lei pe care nu am paltit-o.am primit o avertizare de la compania [editat],cum ca daca nu platesc vor apela la diverse mijloace etc.mentionez ca nu am nimic trecut pe numele meu,nu am conturi bancare si adresa unde locuiesc e al mamei mele,iar eu cu sotul meu locuim sub denumirea de tolerati in spatiu.pe scurt ce se poate intampla daca totusi nu platesc?
Te va notifica compania contractanta, apoi vor cesiona creanta fata de firme de recuperari creante, acestia la randul lor te vor hartui cu notificari de plata si hartuiri telefonice ale angajatilor acestora. Legal este ca firma contractanta sa ceara incuviintarea executarii silite, daca aceasta se face in termenul de 3ani, acestia pot sa-ti execute drepturile banesti sau bunurile proprii, in limita sumei incuviintate de instanta, daca executarea nu continua prin acte subsecvente in intervalul de 6luni de la ultimul act de executare intocmit la cererea creditorului, poti invoca intr-o contestatie la executare perimarea actelor de executare si implicit daca s-a implinit termenul de 3ani de la incuviintare sa ceri prescriptia executarii silite a sumei ce se executa, fiind ca nelegala.