Buna ziua!
Prietenul meu a primit o condamare de 2 ani, dupa un an si 4 luni de executare putand fi eliberat conditionat.Ceea ce insemna ca pe 15 iulie anul curent va intra la comisia de eliberare conditionata.
Intrabarea mea este urmatoarea : In cat timp de la intrarea la comisie va fi eliberat?
Din informatiile noastre am reusit sa estimam ca eliberarea s-ar putea face data de 24 iulie, dar am inteles ca procedura aceasta poate dura de la o saptamana pana la 30 de zile.
Ma puteti ajuta cu cateva informatii ?
Multumesc
Comisia trebuie doar sa dea un aviz favorabil sau nefavorabil in functier de comportamentul avut de acest instanta de judecata va fi cea care va hotara sau nu eliberarea sa conditionata ,daca avzul va fi favorabil iar instanta de judecata mai mult ca sigur va aproba e conditionata atunci va fi eliberat imediat dupa aceasta dar se poate prelungi in cazul in care procurorii vor face recurs la avzul de eliberare conditionata in acest caz eliberarea acestuia se va produce dupa ce instanta de recurs va horata ca acesta poate fi eliberat.Mult succes
Este foarte definitoriu, raportul comisiei din cadrul penitenciarului, propunerea acestora si termenul care-l acorda instanta de judecata de pe langa penitenciar.