avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amendat prin apelul de urgenþã 112 - plângere ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amendat prin apelul de urgenþã 112 - plângere contravenþionalã

Buna seara !
Apelez la d-vs ,sa ma invatati cum sa procedez si daca as avea castig de cauza sa anulez acel proces verbal de contraventie
Am sunat la 112 pentru ca in strada din lateralul blocului meu se auzeau tipete,urlete injuraturi,etc ,cred ca erau cel putin 25 de persoane---am sunat sa anunt acest aspect
Au trimis echipajele de politie, am fost sunat de la dispecerat sa le dau adresa completa, au urcat 2 agenti la mine la usa ,- m-au intrebat de ce am sunat la 112 !!!!,k in strada se tine o sedinta de bloc cu administratia- si ca ma va amenda ca am alertat organele degeaba !!!!
In viziunea d-lor,un grup de cel putin 25 de persoane pe carosabil,in fata unui bloc,tipand si urland, nu inseamna nimic
Le-am explicat de ce i-am chemat-ptr ca am auzit din casa (eu stau la et 4 ) tipete si injuraturi,si i-am chemat ,cel putin preventiv-sa nu degenereze lucrurile- ptr ca tot de la dansii am aflat ca acel grup era format din persoane de toate varstele
Eu nu am fost de fata cand mi s-a intocmit acel proces verbal
Acel proces verbal are un scris ilizibil deci nu stiu ce au scris dansii acolo-nu stiu ce sa contest !
Acel proces verbal nu l-am primit prin posta - l-am gasit intamplator, pe palierul etajului--500 lei amenda -asta se intelege ,cat de cat-
Ca martor , dansii au pus o persoana care locuieste exact la adresa pe care eu am reclamat-o ( este legal ?)-s-a inteles prin deducere -adresa
Ma opresc vecinii si ma intreaba - vecine ai alertat politia atunci? - deci dumnealor mi-au divulgat si identitatea - este legal ceea ce au facut politistii? sau numai in Romania se poate asa ceva?
V-as ruga sa-mi spuneti ce ar tebui sa fac ,sa depun contestatie
Dar ce sa contest daca eu nu inteleg ce au scris in procesul verbal
Si daca voi reusi sa anulez procesul verbal
Cu multumiri

Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2013
dalecsandu, utilizator
Situatia mentionata de dvs nu necesita utilizarea apelului de urgenta,fiind suficienta solicitarea directa a sectiei de politie responsabila locatiei
Exista legal prevazut situatiile de urgenta care impun utilizarea si solicitarea serviciului de urgenta 112 ,ex accidente rutiere cu victima,incendii,inundatii,cutremure ,etc
Sau mai pe romaneste de nu e vb de pielea ta nu te baga in treaba altora totusi as zice sa contesti sanctiunea sar putea sa tio schimbe in avertisment .Seara buna
multumesc mult pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost amendat ca am sunat la 112 pentru un caz mariusbaldovin mariusbaldovin Buna seara, Va rog frumos din suflet sa imi spune-ti daca Politia a facut demersurile bine ? Astazi seara am avut incident cu un coleg de al meu ca ma ... (vezi toată discuția)
Am primit amenda contraventionala pentru apelare falsa la serviciul unic de urgenta danclaudiu2011 danclaudiu2011 Buna seara! Fratele meu s'a imprumutat cu o suma de bani intr'un local pe care il frecventa f des de la o persoana necunoscuta prin intermediul unui prieten ... (vezi toată discuția)
Plangere art. 32 oug nr. 34/2008, apel abuziv 112 cristianene cristianene Buna ziua, Am trecut printr-o situatie neplacuta cu un alt participant la trafic, acesta mi-a taiat calea, eu l-am claxonat, dupa care acesta s-a oprit in ... (vezi toată discuția)