Buna ziua, va rog lamuriri cu privire la intocmirea D 300 in urmatoarea situatie :
In luna martie am avut achizitii de bunuri in valoare de 83.834 lei cu tva 20.120 lei din care s-au achitat 51.814 lei cu tva 12.435 lei, diferenta de bunuri in suma de 32.020 lei si tva in suma de 7.685 lei, fiind nedeductibila si am trecut-o la Rd.B. INFORMATII. iar la rd.28 ca tva deductibil suma de 12.435 lei.
Acum, in aprilie am achizitii in suma de 51.583 lei cu tva aferent de 12.380 lei, care s-au achitat integral prin banca . Din sumele ramase din martie s-au mai achitat prin banca in aprilie 10.000 lei cu tva 2400, deci si suma de 2.400 lei tva devine deduc-
tibila in aprilie.Desigur ca si la rd.B informatii suma va scade cu 2.400 lei.
Si acum e intrebarea : la rd. 28 din D300 se poate ca suma deductibila sa fie mai mare decat suma aferenta intrariilor din aprilie -cu diferenta de 2.400 lei care este din martie ? Pe formular era mentiunea ca rd.28 poate sa fie egal sau mai mic ca rd.27, dar acum este anulat printr-o linie.Sa intelegem ca se admite sa fie mai mare in situatia descrisa. Practic la ce rand se trec sumele care devin deductibile in urma achitarii facturilor ?La 30 regularizari ?
Intrebarea este valabila si la vanzari ,care devin exigibile la momentul incasarii,, si in luna curenta pot sa am incasari mai mari fata de cele curente.(din restante ..) si la ce rand se raporteaza ?
Sper ca am fost inteles in intrebarile puse si rog colegii sa ma lamureasca sa nu gresesc la D 300 ca e mai greu de corectat. multumesc anticipat
Aveti grija,faceti anumite confuzii. In D 300 nu se trec facturile emise,ci cele incasate si platite.
La rd.9 se trec sumele aferente operatiunilor exigibile(sume incasate in luna aprilie,aferente lunilor ianuarie-aprilie cat si cele care au depasit termenul de 90 zile si nu au fost incasate pana in a 90-a zi de la data emiterii facturilor).
La rd.22 se trec sumele aferente operatiunilor exigibile(sume platite in luna aprilie,aferente lunilor ianuarie-aprilie).Daca nu sunt alte operatiuni,in afara celor din facturile emise pentru lucrari,vanzari sau prestatii,rd.27= rd.28.
La litera A se trece valoarea facturilor ramase neexigibile fara TVA si TVA aferent,care nu au fost incasate pana la data de 30.04.2013 inclusiv,sau sunt in cadrul termenului de 90 zile.
La litera B se trece valoarea facturilor fara TVA si TVA aferent, pentru care nu s-a efectuat deducerea TVA, datorita neplatii pana la 30.04.2013 inclusiv.
Pardon. Rd.27=rd.28 ,daca nu sunt alte operatiuni referitoare la facturi platite(ex.50%din TVA devenita nedeductibila pentru carburanti sau reparatii autoturisme folosite si in scop personal,daca se inregistreaza 6022/635=4426).
Tva la incasare
lidiao
Buna ziua, pentru facturile cu tva la incasare se spune ca exigibilitatea intervine la 90 zile de la data emiterii facturii, astfel facturile din ianuarie sunt ... (vezi toată discuția)
D394 si 300
Kolea41
Va rog un raspuns : se cumpara niste bunuri ce nu sunt necesare domeniului de activitate ( ex. o camera de filmat video ,la activitate agricola ) Automat ,in ... (vezi toată discuția)