avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Model de Contract intre 2 firme fiecare vinde pentru ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Model de Contract intre 2 firme fiecare vinde pentru celalta publicitate

Buna ziua,

Firma mea vinde pentru un post de radio reclama la postul respectiv clientiilor mei.
Postul de radio vinde catre clientii lui reclama in revista mea.
Cum as putea face asta intr-un sigur contract. Dorind ca la final de luna doar o singura factura sa se emita la finalul lunii.
De exp eu am sa ii dau lui 5000 ron el mie 2000 ron. Atunci ii fac doar eu factura de 3000 ron si invers.
Exista vreo modalitate?
Multumesc anticipat de raspuns.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:56, 19 Mai 2013
Va complicati cu o asemenea abordare. De ce? Pentru ca in fapt pentru suma de 2000 lei, din exemplul dvoastra trebuie facuta compensatie, iar pentru asta trebuie emisa factura.
Daca firma care presteaza pentru 2000 lei, nu emite factura, inseamna ca nu inregistreaza venit si ca urmare nu plateste impozit pe venit (sau profit), desi presteaza servicii de reclama, in cazul prezentat de dvoatra.
Deci in loc sa platiti impozite pe 7000 lei (5000 + 2000 lei), dvoastra vreti sa platiti impozit pe 3000 lei. Ce sa zic? Buna idee ! Dar fiscul o sa interpreteze, pe buna dreptate, ca va sustrageti de la plata impozitelor, forma de evaziune cu alte cuvinte.
De aceea scriam la inceput ca ... va complicati cu o asemenea abordare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profit la sfarsitul anului 2014 ancapopovici ancapopovici Buna seara, doresc daca se poate sa ma ajutati cu urmatoarea problema, nu pot intelege functionalitatea conturilor. Firma mea a avut profit la sfarsit de an ... (vezi toată discuția)
Cod caen 9200 impozit 25% evasinai evasinai Cum se aplica impozitul retinut la sursa de 25% pentru castiguri la un \\"club de poker\\"? 1.Daca un club de poker licentiat dupa prevederile L77 ... (vezi toată discuția)
Incasare facturi georgetag georgetag as dori sa stiu exact care este modul de incasare a unei facturi.....prin casierie o factura cu valoare de pana la 5000 ron se poate incasa prin casierie ... (vezi toată discuția)