Buna!Voi incepe prin a va explica ce am patit.Un prieten de al meu a fost prins ridicand un colet continand cantitatea de 80grame de cannabis cu un buletin fals de la o firma de coletarie.Tin sa mentionez ca amestecul meu in toata treaba aceasta este ca el mi-a dat buletinul sa il listez si eu i l-am listat la o firma de xerox in color.El intre timp si-a taiat buletinul si l-a pregatit sa arate similar unuia original.Pe langa acest lucru eu am trimis niste bani care se banuieste ca ar fi fost banii pentru cumpararea drogurilor.Eu am trimis o singura data banii respectivi dar el s-a folosit in continuare de numele meu pentru a trimite bani.As dori sa stiu exact cam ce voi pati sau care ar fi sanctiunile care ar urma sa imi fie aplicate,eu nefiind in cunostinta de cauza pentru ce urma safie folosit actul acela si nici unde se duceau banii respectivi.Va rog sa imi raspundeti la intrebari daca se poate.Risc sa fiu inschis sau arestat preventiv?
1-Exista diferente semnificative intre o copie xerox buletin ,copie care nu intruneste criteriile sa " arate similar unuia original"
2-Care este forma de trimitere bani ?
Daca suma a fost expediata prin mandat postal ce ati mentionat ca reprezinta ?
3-Este hazardat a emite raspuns la obiect,avand in vedere lipsa detaliilor si circumstantelor in care s-au desfasurat faptele
Procurorul responsabil de caz,conditionat de documentele la dosar,coroborat cu declaratiile partilor,urmeaza sa dispuna solutie legala
Buna!Si multumesc pentru raspuns!
1.Copia oferita de mine a fost una color pe un carton A4, din declaratiile mele a reiesit faptul ca eu i-am dat in format A4 copia de buletin si asa a si fost,el taind-o sa para orginala.
2.Eu trimisesem suma de bani la rugamintea prietenului meu care reprezenta plata unor televizoare trimise de de acel cineva,dar prietenul meu a mai trimis bani folosindu-se de datele mele,iar banii au fost trimisi prin western union.Tin sa mentionez ca eu stiam ca banii sunt pentru plata televizoarelor lucru pe care l-am si declarat.
Sunt sanse ca eu sa fiu pus sub arest preventiv?
Procurorul responsabil de caz,in raport de concluziile organului de cercetare,va analiza plangere,va corobora cu declaratiile partilor,si in final va dispune solutie legala
Depinde cum se va face incadrarea juridica.
In functie de aceasta incadrare riscati sa fiti arestat preventiv sau nu.
Se poate sa va fie aplicata o pedeapsa cu executare insa depinde de ceea ce va rezulta din probatoriu.
Avand in vedere cele afirmate de tine nu cred ca se va incepe urmarirea penala fata de tine dar in cel mai rau caz daca vei fi trimid in judecata si vei merge pe art.320 indice 1 Cp.p. vei primi 6 luni cu suspendare
Bani falsi
picika
buna
un prieten al meu a cumparat un televizor si a platit 150 euro cu bani falsi...a fost prins de catre politisti,a fost dus la audiere dar inspectorul care ... (vezi toată discuția)
Complicitate?
oltul
un prieten bun al meu au inselat mai multe persoane......trimitand e-mailuri..a fost prins,a recunoscut fapta..problema este ca e-mailurile au trimis de la ... (vezi toată discuția)