avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... am refuzat sa suflu in etilotest
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

am refuzat sa suflu in etilotest

buna ziua am si eu urmatoare intrebare eram cu masina mea persoanala si ma plimbam prin cartier pe la mine si deodata mam trezit cu masina de la politie in spatele meu eu am oprit si cand am dat ca sa ma dau jos din masina sa vad din ce cauza mau oprit am fost luat la pumni si picioare din senin dupa care mau condus la sectia de politie cerandumi ca sa suflu in alcoltest refuzand acest lucuru pt care miau facut dosar penal si miasu suspendat perimisu si srau de un an jumate fara permis si tin sa mentionez ca nu consumasem bauturi alcolice de nici un fel cand mau oprit cea ce am facut atunci a fost sami fac niste poze la fata unde se vedeau loviturile pe care leam depus la dosar ce sanse am sa raman cu permisu va rog ajutatima
Cel mai recent răspuns: takytaky1 , utilizator 14:52, 3 Decembrie 2020
Sunt multe aspecte neclare,carnetul de conducere a fost retinut in baza unui proces verbal, dovada etc care sa specifice fapta si incadrarea juridica a acesteia,dupa refuxul de a sufla in etilotes ati fost invitat sa mergeti pt recoltare probe biologice si probabil ca ati refuzat.Acest fapt genereaza dosar penal,dar exista multe cai de atac,cu un avocat bun care sa studieze dosarul in speta va poate lamuri mai bine.
1. cand esti oprit de politie esti obligat sa ramai in masina.

Art. 183. – Conducatorul vehiculului oprit la semnalul regulamentar al politistului rutier sau, dupa caz, al politistului de frontiera, este obligat sa ramâna în vehicul, cu mâinile pe volan, iar ceilalti pasageri sa nu deschida portierele, respectând indicatiile politistului.

2. la solicitarea organului esti obligat sa sufli in etilotest si apoi daca este cazul esti iar obligatoriu recoltarea probelor biologice de sange.

Art.87. -
(5) Refuzul, împotrivirea sau sustragerea conducătorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei de produse sau substanţe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

3. daca nu ati consumat bauturi alcoolice de ce ati refuzat sa suflati in etilotest? doar ca sa va complicati viata?

4. daca ati fost batut de politie trebuia sa va duceti sa va scoateti un certificat medico-legal si apoi sa faceti plangere penala impotriva acestora. pozele facute de unul singur si depuse la dosar nu au nicio relevanta daca nu sunt insotite si de un certificat medico-legal si de plangere impotriva celor care v-au agresat.

5. nuaveti nicio sansa sa ramaneti cu permisul de conducere, motivul il regasiti la pct. 2

6. in calitate de conducator auto aveati obligatia de a cunoaste toate aceste prevederi ale codului rutier.

Buna Seara...
salut pe aceasta cale raspunsul elocvent al lui "cyan".

Am o intrebare pentru cei de pe acest forum... referitoare la punctul 1 din raspunsul lui cyan



Art. 183. – Conducatorul vehiculului oprit la semnalul regulamentar al politistului rutier sau, dupa caz, al politistului de frontiera, este obligat sa ramâna în vehicul, cu mâinile pe volan, iar ceilalti pasageri sa nu deschida portierele,
respectând indicatiile politistului
.



Daca, conducatorul auto, oprit de politistul rutier, refuza sa iasa din masina, la indicatiile acestuia (politistului rutier), este considerata aceasta infractiune? Daca da, care este motivul (excluzand motivatia ca nu a respectat indicatia politistului rutier :D)

Faptul ca te afli in masina ta, mai exact spatiul din interiorul masinii nu este considerat proprietate privata? Daca iesi din masina, atunci stai pe un loc public, unde politistul sau oricine altcineva ar putea sa faca ce ar dori...

Sau acest lucru se refera doar la persoanele cu imunitate, care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei?

Va multumesc!
~ Conținut șters la cerere ~
ghermanmihai a scris:

am fost oprit legitimat pus sa suflu(051mg/l aer expirat) si intrebat daca doresc sa mai mergem si la sange. Politia in fata procurorului nu a avut martor ca am fost instinta de consecintele de a nu da sange si am scapat doar cu 4 luni si 2 zile de suspendare si fara amenda.


unde se mentioneaza faptul ca politia are obligatia sa ii explice conducatorului auto consecintele refuzului recoltarii probelor biologice?
conducatorul auto trebuie sa cunoasca prevederile codului rutier ca este obligat sa "doreasca sa mearga la sange" si sa cunoasca consecintele refuzului de prelevare a probelor biologice.
nu exista o perioada de 4 luni si 2 zile de suspendare in oug 195 si care ar fi motivele ptr care nu ati primit nici amenda?

Alte discuții în legătură

Refuz probe biologice, lipsa etilotest echipaj de poliție Bicasandu Bicasandu Refuz probe biologice, lipsa etilotest echipaj de poliție Ma aflam pe un drum public si am fost oprit de un echipaj local, aceștia neavând etilotest au ... (vezi toată discuția)
Accident de masina, refuz probe biologice ZimZum ZimZum ufff, ok, problema mea suna in felul urmator: Sambata noaptea la 3 jum am evitat o caruta si m-am rasturnat cu masina. Nu au oprit carutasii (eu nu imi ... (vezi toată discuția)
Este refuz de prelevare a probelor biologice daca sufli in etilotest? cezarad cezarad Am o mare nelamurire. O persoana (sofer) a fost oprita in trafic si i s-a pus in vedere sa sufle in etilotest. Acesta a suflat si a rezultat 0,58 mg/l alcool ... (vezi toată discuția)