avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... am refuzat sa suflu in etilotest
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

am refuzat sa suflu in etilotest

buna ziua am si eu urmatoare intrebare eram cu masina mea persoanala si ma plimbam prin cartier pe la mine si deodata mam trezit cu masina de la politie in spatele meu eu am oprit si cand am dat ca sa ma dau jos din masina sa vad din ce cauza mau oprit am fost luat la pumni si picioare din senin dupa care mau condus la sectia de politie cerandumi ca sa suflu in alcoltest refuzand acest lucuru pt care miau facut dosar penal si miasu suspendat perimisu si srau de un an jumate fara permis si tin sa mentionez ca nu consumasem bauturi alcolice de nici un fel cand mau oprit cea ce am facut atunci a fost sami fac niste poze la fata unde se vedeau loviturile pe care leam depus la dosar ce sanse am sa raman cu permisu va rog ajutatima
Cel mai recent răspuns: takytaky1 , utilizator 14:52, 3 Decembrie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
@ghermanmihai, ati beneficiat de serviciile unui avocat care a stiut cum sa "puna" problema profitand si de balbaielile politistului care v-a intrebat daca "doriti" prelevarea probelor biologice in loc sa va "impuna" acest lucru.
in cele mai multe cazuri cu alcool peste 0.4 in aer expirat se ajjunge la anularea permisului, am citit si despre cazuri de conducatori auto cu imbibatie alcooloca in sange cu mult peste 0.8 care au scapat de anularea permisului. procurorii judeca de la caz la caz.
cel mai probabil s-au luat in considerare mai multe aspecte care au condus la SUP (meseria, caracterizarea de la locul de munca, antecedentele, distanta mica parcursa, regretarea faptei, incadrarea faptei si la refuz de prelevare, etc, etc.).

puteti spune ca v-a trecut glontzul pe langa permis si ati scapat ieftin, banuiesc ca va ramane invatatura de minte!:)
Buna ziua am si eu o intrebare? Venind cu masina mi-a sarit bileta ,directia facand si explozie partea dreapta fata si ma aruncat intr-un cap de pod. Facand pana a venit si politia . Am refuzat sa suflu si la probe biologice. Atunci de nervi si din prostie nu am cooinstizat. Ce as putea pati sau ce ar fi indicat sa fac in continuare? Sau daca as duce alt sofer sa spuna ca a fost el la volan? Ce ar putea pati acea persoana?
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2020
takytaky1, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O sa fiti cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii pedepsite si prevazute de art. 337 alin. 1 c.p.
Sau daca as duce alt sofer sa spuna ca a fost el la volan? Ce ar putea pati acea persoana?

Pe langa acuzatia anterioara, o sa fiti acuzat de instigare la marturie mincinoasa si prietenul dvs, de marturie mincinoasa.


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

O sa fiti cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii pedepsite si prevazute de art. 337 alin. 1 c.p.
Sau daca as duce alt sofer sa spuna ca a fost el la volan? Ce ar putea pati acea persoana?

Pe langa acuzatia anterioara, o sa fiti acuzat de instigare la marturie mincinoasa si prietenul dvs, de marturie mincinoasa.

Da dar cand a venit politia masina era oprita inchisa eu fiind langa ea din cate am inteles din legea195/2002 ordonanta de urgenta nu aveau voie sa imi ceara sa suflu sau probe biologice?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz probe biologice, lipsa etilotest echipaj de poliție Bicasandu Bicasandu Refuz probe biologice, lipsa etilotest echipaj de poliție Ma aflam pe un drum public si am fost oprit de un echipaj local, aceștia neavând etilotest au ... (vezi toată discuția)
Accident de masina, refuz probe biologice ZimZum ZimZum ufff, ok, problema mea suna in felul urmator: Sambata noaptea la 3 jum am evitat o caruta si m-am rasturnat cu masina. Nu au oprit carutasii (eu nu imi ... (vezi toată discuția)
Este refuz de prelevare a probelor biologice daca sufli in etilotest? cezarad cezarad Am o mare nelamurire. O persoana (sofer) a fost oprita in trafic si i s-a pus in vedere sa sufle in etilotest. Acesta a suflat si a rezultat 0,58 mg/l alcool ... (vezi toată discuția)